SVJETSKI KUP U GIMNASTICI

Vinko Kirić, GK Vinidja osvojio deveto mjesto na Svjetskom kupu u turskom Mersinu

Objavljeno: 17.07.2018. 08:03

Zadnja izmjena: 17.07.2018. 08:10

Proteklog vikenda, reprezentacija Hrvatske, natjecala se na Svjetskom kupu u Turskom gradu Mersin. A, Varaždinac Vinko Kirinić, koji je prošao tešku normu u proljeće, opravdao je zavrijeđenu priliku, te da je bilo malo više sportske sreće dobio bi priliku i u finalu. No, morao se zadovoljiti devetim mjestom, prvom rezervom za finalni nastup.

Kako Vinko nije bio u punom treningu zbog bolesti prije odlaska na put, do zadnjega je bilo i upitan odlazak, pa usprkos svemu odradio je cijelu vježbu odlično,s nekoliko sitnih odbitaka, ali to ipak nije bilo dovoljno. Deveto mjesto je izvanredan rezultat, no ne možemo se oteti dojmu,da mu je nedostajalo samo 00.050 bodova, a u finalu bi sigurno osvojio medalju, jer su skoro svi finalisti padali sa sprave.

U narednom razdoblju,Vinko priprema jaču vježbu i cilj mu je kvalifikacija za  svjetsko prvenstvo.

Ovime GK Vindija ulazi u samo završnicu polusezone. Predstoji nastup Matea Žugeca na Europskom prvenstvu u Glasgowu u kolovozu, a tijekom srpnja i kolovoza u gimnastičkoj dvorani se provodi ljetni sportski kamp,pa iz kluba pozivaju djecu da se priključe, gimnastičkoj dvorani GK Vindija ,D.Rakovca br.3 u Varaždinu.

Komentari