Najava Prve ŽNL

Vodeći Nedeljanec ovisi sam o sebi, Bednja i Polet (C) žele mu oteti lidersku poziciju

Objavljeno: 17.03.2016. 14:50

Zadnja izmjena: 17.03.2016. 15:00

Foto: Arhiva

Ovog vikenda s prvenstvenim uzbuđenjima kreću nogometaši u Prvoj županijskoj ligi. Porazgovarali smo kratko s trenerima triju vodećih momčadi lige koji najavljuju izuzetno zanimljiv drugi dio sezone.

Jesenski prvak Prve županijske nogometne lige je Nedeljanec koji je u prvom dijelu sezone skupio 33 bodova, upisavši protom 10 pobjeda i tri remija. Momčad u drugom dijelu sezone nije doživjela velike preinake i otišao je samo Mesec, a stigli su Bistrović i Ilijevski.

- Dobro smo se spremili, odigrali nekoliko prijateljskih susreta i nismo doživjeli ni jedan poraz. Sigurno nam neće biti lako zadržati vodeću poziciju jer su Bednja i Polet kvalitetne ekipe. No, sve ovisi o nama - rekao je Damir Maretić trener Nedeljanca, ekipe koje veže veliko zajedništvo.

Turbulentno u Bednji

S druge strane, drugoplasirana momčad Bednje doživjela je velike promjene što se tiče igračkog kadra. Otišli su Ismajlovski, Vindiš, Nježić, Vrbek, Šinjori, Kutnjak i Bartolec, a pristigli su Kolar, Kulji, Dašev i Ivančić iz Sesveta, a tu su i Miro Herceg te Alen Kokotec.

- Sami vidite da je mnogo igrača otišlo i mnogo došlo. Nije lako preko noći ukomponirati praktički novu ekipu. No, imamo kvalitetu i vjerujem da ćemo dočekati kiks Nedeljančana. Na ruku nam ide i to što protiv Nedeljanca i Poleta igramo u Beletincu - istaknuo je Saša Paska, trener Bednje koja je u prvom dijelu sezone skupila 28 bodova, a igrala je i šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Rijeke.

Isti broj bodova kao i Beletinčani ima i Polet iz Cestice, koji ima nešto slabiju gol - razliku od drugoplasirane Bednje. Momčad Danijela Tekića dobro se spremila za drugi dio sezone i s nestrpljenjem iščekuje početak.

Rasterećeni Cestičani

- Zadovoljan sam na kojoj su trenutno razini moji igrači iako ima još mjesta za napredak. Naš cilj je biti među prve tri momčadi lige, a pruži li nam se prigoda probat ćemo pomrsiti račune vodećima - rekao je Tekić kojem više ne može računata na braću Punčec, a pristigao je povratnik Martan.

U prvom kolu nastavku Cestičane čeka utakmica protiv Dubravke, vodeći Nedeljančani ugošćuju Mladost iz Margečana, dok drugoplasirana Bednja odlazi na teško gostovanje kod Plitvice u Selnik.

Komentari