White Stonesi: Ne dopuštamo da nam se pred nosom tuku članovi i skidaju zastave svetog nam kluba

Objavljeno: 22.09.2015. 18:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: FOTO: Nenad Kovačić

Nakon što su se nerede i masovnu tučnjavu u Cirkovljanu na utakmici petog kola Međužupanije lige između momčadi Naprijed i Varteksa očitovali međimurska policija i Nogometni klub Varteks, u utorak su se na svojoj Facebook stranici priopćenje o tom događaju objavili White Stonesi. Oni tvrde da su reagrali nakon što je njihovog pripadnika jedan od redara izudarao po glavi.

>>FOTO Masovna tučnjava navijača: White Stonesi osramotili Varteks u malom Cirkovljanu

>>Epilog masovne tučnjave: Dvojica redara završila u bolnici, četvoricu White Stonesa privela policija

>> NK Varteks: Osuđujemo događaje koji su doveli do prekida utakmice uzrokovanog propustima organizatora

Do prekida utakmice došlo je u 83. minuti kada su četvorica White Stonesa preskočila ogradu i otrčala do obližnje grupe domaćih navijača i istrgnula im njihov transparent „Fan Club NK Naprijed“. Na to su reagirali redari, ali i grupa domaćih navijača pa čak i igrača Naprijeda i uslijedila je masovna tučnjava.

Četvorica White Stonesa su privedena, a dvojica redara završila su u bolnici s prijelomima prstiju.

U ponedjeljak su se očivali iz Nogometnog kluba Varteks osudivši nasilje, ali istaknuvši propuste organizatora.

Svoje viđenje incidenta iznijeli su White Stonesi priopćenjem na Facebook stranici. Oni su također istaknuli brojne propuste u organizaciji susreta i tvrde da su reagrali nakon što je njihovog pripadnika jedan od redara izudarao po glavi.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti. 

Ponukani izvještajima novinara i raznoraznim očitanjima kluba iz Cirkovljana i mi smo kao skupina odlučili dati svoje "očitanje" i viđenje događaja od nedjelje.

Zanimljivo je da se nigdje ne spominje pravi razlog prekida, a naslovi se pune tekstovima poput "White Stonesi započeli masovnu tučnjavu" i sl.

Od ispada pojedinaca ne bježimo, ali nedamo da nas se ocrnjuje i pišu neistine i laži koje pokušavaju svu krivnju svaliti samo na nas.

Za početak nogometni klub Varteks nije imao nikakve veze sa dolaskom tako velikog broja naših članova. Dolazak na utakmicu organizirali smo sami i nabadanja oko neprijavljivana organizirane skupine navijača od strane našeg kluba su samo dio te laži.

Redarska služba vidno iznenađena našim dolaskom nije učinila baš ništa da pokuša kontaktirat ili dogovori sa nekim od naših članova gdje da se smjestimo pa se i tako zauzela pozicija iza ograde između domaćih navijača.

Zanimljivo je da je pristup od strane domaćih navijača cijelo vrijeme bio na razini incidenta, što zbog vrijeđanja naše momčadi cijelo vrijeme trajanja utakmice,to zbog dozvoljavanja točenja alkoholnih pića u staklenim bocama i čašama koje se je unatoč pritisku saveza bez problema moglo kupiti na šanku iza ograde gdje smo se smjestili.

Sam prekid izazvan je ulaskom jednog našeg navijača u unutarnju stranu terena uz rub ograde i pozivanjem ostalih na jače navijanje i podršku Varteksu nakon neto primljenog gola.

Munjevitom reakcijom redara naš je član izudaran u glavu nekoliko puta od strane istog na što su reagirala još dvojica navijača i priskočila mu u pomoć, a gdje je i uzeta zastava od strane redara jednom od naših navijača u terenu.

Vidjevši oduzimanje naše zastave u teren su odmah skočila još dvojica i skinula sa ograde njihov transparent kojeg smo spremni i vratiti, jer takav "trofej" nije ni vrijedan čuvanja.

Na to su dotrčali igrači sa brojem 10 i 18 te uz ostale redare počeli krojiti pravdu udarajuči sve pred sobom. ( i udruga posjeduje slike i snimke u kojima igrači i redari udaraju navijače ).

Ponavljamo da ne opravdavamo postupak tih navijača, ali i ne dopuštamo da nam se pred nosom tuku članovi i skidaju zastave svetog nam kluba.

I za kraj izvještaj o ozljeđivanju dvojice redara NK Naprijed-a smatramo smiješnim jer je zanimljivo da su obojici ozljeđene šake...,pa vi zaključite sami.

I život svoj....
WHITE STONES 1990

Komentari