Zagreb potopio Červarov Metalurg za prolaz među osam u Ligi prvaka

Objavljeno: 25.03.2012. 11:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Lino Červar i njegov Metalurg poraženi su u zagrebačkoj Areni u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv CO Zagreba. Momčad Ivice Obrvana slavila je 26:21, te se tako plasirala među osam najboljih momčadi u Europi, piše Index

Zagrebaši su susret otvorili nervozno, međutim kapetan Zagreba Zlatko Horvat nervozu je razbijao golovima, a nakon deset minuta igre Metalurg je gubio četiri razlike.Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar pokušao je na sve načine umrtviti lepršavu igru Zagreba, ali ništa mu nije polazilo za rukom - obrana na čelu sa Stanićem nije funkcionirala, Mojsovski nije bio dovoljno opasan u napadu, a jedino su Marković i Aluševski u prvom dijelu bili opasni po golu Zagreba.

Kraj prvog poluvremena donio je uzbuđenje u Areni. U 23. minuti Gojun i Kopljar su zaradili isključenja, a Metalurg je iskoristio situaciju te se uspio vratiti u utakmicu. Na poluvrijeme se otišlo s dva gola prednosti Zagrebaša.

Razbuđeni Metalurg iz prvog dijela ponovno je bio utišao s početkom drugog poluvremena. Da Zagreb misli ozbiljno i da je Obrvan postrojio "fakine" u svlačionici potvrdili su Marko Kopljar, Zlajo Horvat i Marino Marić, koji su tijekom 15 minuta drugog dijela trpali Staniću golove. Zagreb se u 45 minuti nalazio u vrlo povoljnoj situaciji s plus četiri gola na kontu.

I onda, kao po nekakvom nepisanom pravilu, nastupila je mini kriza u igri "bijelih". Oko 50. minute razbranio se Stanić, Mojsovski je utrpao već šesti gol na utakmici i gledatelji u Areni su utihnuli.

Tada je na scenu stupio najiskusniji i najvrjedniji igrač na terenu Ivano Balić, koji je majstorski uzeo loptu na svojoj polovici, probio sredinu terena i "popio" batine od Markovića što su suci okarakterizirali kao prekršaj za dvije minute isključenja.

Sportska sreća, koja do tada nije bila na strani Zagreba, osmjehnula se Obrvanovoj ekipi. Utakmica se prelomila nakon prekršaja nad Horvatom, a do kraja utakmice nastupilo je potpuno nemilosrdno uništavanje Červarovih snova o četvrtfinalu Lige prvaka s Metalurgom. Hrvatski rukometni "Napoleon" ostao je bez trikova i na kraju je morao potpisati kapitulaciju pred posebnom i čudesnom generacijom Zagrebovih igrača. 

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je kapetan Zlatko Horvat sa sedam golova. Manuel Štrlek i Marko Kopljar zabili su po 4, a vratar Marin Šego skupio je 11 obrana.

Kod gostiju se istaknuo Mojsovski sa sedam golova, Marković je zabio pet, a vratar Stanić zaustavio je 12 udaraca prema svojem golu.

Komentari