Zalaegerszeg: Srednjoškolci iz Varaždina do drugog mjesta u košarci i Atletici

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 20.10.2015. 15:40

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 10:13

Foto: ZSU Grada Varaždina

Mađarski Zalaegerszeg u ponedjeljak je bio domaćin prvog ovogodišnjeg sportskog susreta srednjoškolaca triju prijateljskih gradova - Varaždina, Lendave i Zalaegerszega...

Riječ je o projektu u sklopu kojeg se u određenim sportovima natječu srednjoškolci spomenutih gradova, a svaki od gradova domaćin je jednog od tri natjecanja. Susreti se održavaju već jedanaestu godinu za redom.

U Zalaegerszegu se natjecalo u muškoj košarci i mješovitoj atletici, točnije u trčanju na 60 m, skoku u dalj, trčanju na 800 m i bacanju kugle. Natjecanje u Mađarskoj održano je u organizaciji Sportskog saveza županije Zala, dok se natjecateljski dio održao u Sportskom centru i „Oštoroš“ vježbaonici.

Najspremnijima su se pokazali domaćini osvojivši prvo mjesto s najviše bodova, kako u košarci tako i atletici. Varaždinski srednjoškolci bili su ukupno drugi, a Lendava treća.

Srednjoškolce iz Varaždina u košarci je vodio trener Velimir Mudri, dok su atletičari nastupili pod trenerskom palicom Nenada Pavličeka.

U organizaciji Sportskih susreta triju gradova i ove godine sudjeluje Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Domaćin slijedećeg natjecanja 19. studenoga je Lendava.

Komentari