Pannonian Challenge

Završila prva natjecanja u Osijeku - u subotu nastupa Ranteš

Objavljeno: 13.08.2021. 17:00

Zadnja izmjena: 13.08.2021. 18:44

Na kraju prvog dana 22. Pannonian Challengea slavio je Francuz Diako Diaby  u Inline disciplini, dok je Filip Blaha iz Češke odnio titulu najboljeg u Scooter disciplini. Varaždinac Marin Ranteš nastupa sutra BMX Freestyle.

Osječki skate park jučer su ispunili natjecatelji te su pokazali najbolje od sebe čime je pompozno startalo još jedno izdanje festivala ekstremnog sporta i urbane kulture na lijevoj strani Drave.

Skate park bio je tijekom cijelog četvrtka prepun europskih sportaša koji su se natjecali u dvije Inline discipline – Amateur i Pro te u scooter disciplini. Energičnosti u nastupima rolera, baš kao ni energičnosti u navijanju publike nije nedostajalo, ali na kraju je na tronu mjesta bilo samo na trojicu najboljih. U kategoriji Inline Amateur najbolji je bio Čeh - Robin Konečný  dok je na drugo mjesto pripalo njegovom sunarodnjaku Ondřeju Hodíku. Treće mjesto pripalo je Zagrepčaninu Stjepanu Macangi.

Publika je bila posebno oduševljena velikim finalom Inline Pro kategorije u kojoj su svoje umijeće na rolama pokazali natjecatelji iz cijele Europe. U iznimno jakoj konkurenciji u kojoj nije bilo dozvoljeno mjesto za pogreške na kraju dana slavio je Francuz - Diako Diaby , na čije je atraktivne poteze publika koja se okupila u skate parku reagirala s oduševljenjem. Kao drugoplasirani završio je Joe William Atkinson iz Engleske kojemu je ovo šesti Panonian Challenge, a treći je bio Nizozemac - Jaro Frijn.

U scooter disciplini redoslijed je bio sljedeći – prvo i drugo mjesto osvojili su Česi. Filip Blaha bio je na najvišem postolju, dok je drugi završio Michal Horaček. Broncu je osvojio Hrvat - Emanuel Bastaja.

Subota, ujedno i posljednji natjecateljski dan, rezervirana je za publici omiljenu disciplinu, koja je od ove godine ujedno i olimpijska disciplina – BMX Freestyle. Publika će zasigurno biti najviše naklonjena Varaždincu Marinu Rantešu, ali će on ozbiljnu konkurenciju imati u imenima poput Jacka Clarka te mladog Kierana Rilleya. Za posljednji tulum na ovogodišnjem Pannonian Challengeu, u subotu, zadužen je DJ Jogarde, nakon kojega slijedi Sly, jedan od pokretača elektronske glazbene scene u Osijeku, a za sami kraj ostaje nastup DJ Pipsa.

Komentari