Zoran Lukavečki donio pobjedu "mini Vatrenima" protiv Italije

MNK Fotex

Objavljeno: 27.11.2014. 15:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Varaždinski malonogometaš Zoran Lukavečki brani boje hrvatske mininogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori. Hrvatska je prvenstvo otvorila 2:1 pobjedom protiv Talijana, a Lukavečki je postigao drugi, ujedno i pobjednički pogodak...

Varaždinskoj sportskoj javnost još je u sjećanju finale najelitnijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj Kutije šibica od prije dvije godine u kojem su se susreli Fotex - Automobil Lončar i zagrebački PromotionPlay. Susret je završio pobjedom Zagrepčana 5:0 pa su se foteksovci morali zadovoljiti drugim mjestom. Titulu najboljeg strijelca odnio je Zoran Lukavečki s 14 postignutih pogodaka.

Isti taj Lukavečki dvije godine kasnije brani boje hrvatske mininogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori. Hrvatska je u skupini s Italijom, Kazahstanom i Irskom, a u prvom susretu "mini Vatreni" pobijedili su Talijane 2:1. Drugi pogodak, koji se pokazao kao pobjednički, postigao je Lukavečki.

- Nisam ni sanjao da ću igrati za reprezentaciju. No, sve se dogodilo vrlo spontano i ekipa me odlično prihvatila. Jako sam sretan, a posebno me raduje pobjednički pogodak protiv Talijana. Osobno to mi mnogo znači i potvrda je moje vrijednosti - rekao je Zoran Lukavečki kojeg je izbornik hrvatske mininogometne reprezentacije zapazio na završnici Kupa Hrvatske u mini nogometu. Njegova ekipa Limarija Gužvinec stigla je do drugog mjesta, a on se okitio titulom najboljeg igrača na završnici Kupa.

Lukavečkom i reprezentativcima u četvrtak slijedi drugi susret skupine A protiv Irske, dok će u petak koplja ukrstiti s Kazahstancima.

- Vjerujem da ćemo protiv Iraca upisati nova tri boda, no protiv Kazahstana će biti tako teško jer ipak su oni uz Talijane favoriti skupine - zaključio je Lukavečki koji "veliki" nogomet igra u austrijskom niželigašu U.F.C. Markt Alhau. Branio je boje i Slobode iz Tužnog kada je ta ekipa igrala u Trećoj ligi, a malonogometno znanje stekao je u Fotexu. Jednu sezonu igrao je i za malonogometaše Novog Marofa u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi.

Komentari