SKUPŠTINA ZSUGV

Povećanje sredstava na svim programskim područjima i više termina u dvoranama

Objavljeno: 05.10.2021. 18:37

Zadnja izmjena: 05.10.2021. 19:30

Foto: Luka Šalamun

U palači Herzer održana je 39. sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina. Središnja tema bila je Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2022. godinu.

Prijedlog Proračuna za sport  za sljedeću godinu iznosi 10.215.000 kuna. Stavke Prijedloga Proračuna predstavio je tajnik ZSUGV Patrik Košćak.

- To je u programskom dijelu više nego prošle godine,  ako izuzmemo onaj dio koji je ove godine utrošen za povećanja kvalitete uvjeta. Odnosno, ulaganje u infrastrukturu 1.545.000 kuna. No, mi imamo fokus na programskom dijelu. Osiguranje sredstava da klubovi bez naknade mogu koristiti sportske objekte. Ovdje smo također predvidjeli povećanje sredstava i za objekte kojima upravljamo i gdje se sufinanciraju klubovi koji upravljaju objektima, pa zatim rad gradskih školskih dvorana, te bazeni. Povećali smo i dio namijenjen za trenere, te za potpore za vrhunske sportaše. Prva  i druga kategorija sportaša imat će tako iste uvjete kao i u velikim gradovima. Na svim programskim područjima išli smo na povećanje sredstava, dodao je Košćak.

Od ostalih planova za naredno razdoblje u planu je informatizacija rada ZSUGV, a školske sportske dvorane planiraju da budu otvorene i vikendom. Naime, povećan je broj klubova u gradu a problem zatvorenih školskih dvorana u kojima treniraju djeca aktualan je već niz godina.

- To je veliki plus i veliki dobitak za sport, jer su školske dvorane u drugim sredinama pod normalno otvorene i vikendom. Veseli nas što se uspjelo naći sluha u gradu za takve stvari i pregovara se da to realiziramo čim prije, najavio je Košćak.  

Komentari