Županija u “zraku“: Nakon aeromitinga u Ludbregu Svjetsko prvenstvo zrakoplovnih modelara

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 17.07.2015. 21:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:24

Foto: Ilustracija

Aeroklub "Rudolf Fizir" Ludbreg, Grad Ludbreg i Hrvatski zrakoplovni savez organizatori su najvećeg ovogodišnjeg sportskog natjecanja u Varaždinskoj županiji, Svjetskog prvenstva u zrakoplovnim modelima kategorije F3K, koje će se u Ludbregu održati od 19. do 26. srpnja...  

Program otvorenja u nedjelju 19. srpnja započinje u 18 sati okupljanjem svih sudionika na livadi kod svetišta na kojem će se narednih dana održavati samo natjecanje. Sudionici će tada u mimohodu krenuti prema Trgu Svetog Trojstva gdje će uz kulturno-umjetnički program u 19 sati započeti ceremonija svečanog otvaranja Svjetskog prvenstva u F3K kategoriji.

F3K kategorija je kategorija rukom bacanih modela jedrilica koje su također kontrolirane pomoću daljinskog upravljača. Zbog specifičnog starta modela F3K je jedna od najatraktivnijih kategorija zrakoplovnog modelarstva. Aeroklub „Rudolf Fizir“ Ludbreg tijekom 20 godina rada postao je jedan od najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj stoga i ne čudi da su odabrani za organizaciju samog Svjetskog prvenstva.

Konkurencija je bila jaka, no pored Hong Konga i SAD-a, Ludbrežani su kontinuiranim kvalitetnim radom zaslužili da im se povjeri ovaj zadatak.

Komentari