Županijski kup: Polet iz Cestice odlazi na noge Slogi u Slokovec

Objavljeno: 13.05.2015. 14:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nikolina Tomašković

Na igralištu u Slakovcu u srijedu od 17 sati na rasporedu je prvi polufinalni susret Županijskog nogometnog kupa između domaće Sloge i Poleta iz Cestice.

Sloga je u dosadašnjem natjecanju Županijskog kupa imala vrlo trnovit put. U prvom kolu slavila je protiv Plitvice Selnik 4:1, u drugom je pao Karlovec 4:0, u osmini finala Razvitak 2:0 da bi u četvrtfinalu s 3:1 deklasirala Zadrugar.

Njihovi suparnici, Cestičani imali su još teži put do poluzavršnice. U prvom kolu pobijedili su Bratstvo 4:0, u drugom su bili bolji od trenutno vodeće momčad 1.ŽNL, Varaždina ŠN 3:2, u osmini finala svladali Podravac u gostima 2:0, a u četvrtfinalu su stigli do 1:0 pobjede protiv Čeva.

- Put do polufinala nije bio nimalo lak, no pokušat ćemo u prvom susretu stići do remija. Sloga je vrlo domaćinska ekipa i probat ćemo probiti njihov bunker. Ako uspijemo u svojem naumu, mogli bi i do slavlja - rekao je kapetan cestičkog Poleta Krunoslav Humek.

Istaknimo da u prvi polufinalni susret Cestičani ulaze bez kartoniranog Luke Papeca i bolesnog Nikole Petrića, ali i s novim trenerom Ivicom Dobrotićem.

- Prije dva prvenstvena kola došlo je do promjene trenera i vjerujem da nas je digao taj pozitivni šok - dodao je Humek.

Istaknimo da je Sloga u drugom dijelu sezone iznenadila Polet u Cestici pobijedivši 1:0. Na toj pobjedi optimizam temelji trener nogometaša iz Slokovca Mario Piškor.

- U toj utakmici smo bili bolja ekipa i zasluženo smo slavili, no ljestvica je narelevantniji čimbenik. Cestičani su favoriti u tom susretu i pitanje je kako ćemo se moći nositi s njima jer ipak imaju širu klupu od nas - rekao je Mario Piškor.

Komentari