Zadrugar u Gojancu izborio finale Županijskog kupa protiv Ivančice

Objavljeno: 31.05.2012. 00:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Bila je to prava "mala drama" u Gojancu, a nakon 90 minuta adrugar iz Hrastovskog na kraju se plasirao u finale Županijskog kupa, u kojem će igrati protiv trećeligaša Ivančice iz Ivanca...

Plitvica je u uzvratu polufinala kup ŽNS-a Varaždina ugostila Zadrugar ih Hrastovskog, nakon što je u prvoj utakmici Zadrugar pobijedio 4:3 na domaćem terenu. Već ta prva utakmica donijela je mnoštvo uzbuđenja, domaćin je poveo 1:0, gosti preokrenuli na 1:2, golovima Buhina, potom Vukina i Šegović donose prednost igračima Zadrugara. Tomašić je poravnao za Gojančane, no sa "zvukom sirene" Namjesnik donosi pobjedu Zadrugaru.

>> Zadrugar do pobjede u posljednjim sekundama

Upravo taj pogodak, biti će ključan, u konačom omjeru snaga, ispostavit će se kasnije. Zadrugar je u Gojanec stigao, igrati hrabar nogomet. Predvodeći Šegovićem u napadačkim redovima, te Vukinom i Pačkom iza njegovih leđa, igrali su koncentrirano od prve minute, napadajući sve linije nogometaša Plitvice. Upravo taj trojac bio je i najzaslužniji za uspjeh Zadrugara.

Gojančani su imali prilično problema u iznošenju lopte "prema naprijed", a jedinu pravu prigodu u prvom dijelu, za momčadu koju vodi trener Mario Ister, Nino Melnjak u prvom dijelu nije iskoristio.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, koji je više odgovarao gostima iz Hrastovskog, koji su, djelovali sigurnije u prvom dijelu. A tada pomalo neočekivano, Plitvica stiže u vodstvo, nakon pomalo nesigurne intervencije, inače vrlo solidne obrane i vratara Zadrugara. Pogodak je upisan kapetanu Plitvice Vlatku Zgrebecu, iako se radilo zapravo o autogolu.

Igrala se 51. minuta, bilo je još mnogo vremena, a smirena, ali angažirana igra Zadrugara se nastavila. Urodilo je to plodom u 68. minuti, kada lopta biva ispucana is posljednjeg reda Zadrugara, iskusni Vukina dobro skače, glavom prebacuje prema naprijed, a spretni Šegović bježi obrani Gojančana te na kraju matira Kišičeka za 1:1.

Bio je to razlog za veliko slavlje oko stotinjak navijača Zadrugara, na susretu koji je ukupno pratilo oko 300 gledatelja. I tek tada, posljednjih dvadesetak minuta, gledamo pravu Plitvicu, kako smo i navikli od "majstora s ledina" - borbenu, angažiranu i kompaktnu. Tek u posljednjem dijelu susreta polivaletni Mario Horvat prebačen je u napad, što je donijelo pomake u igri, no nažalost po domaće navijače, rezultat se do kraja nije mijenjao.

Rezultat 1:1 bio je dovoljno za veliko slavlje gostiju iz Hrastovskog.

- Sretan sam i zadovoljan, kako i ne bi, kada smo u vrlo teškoj utakmici svladali neugodnog suparnika. Dobro smo krenuli u susret, držali smo se dogovora iz svlačionice, malo nas je poremetio taj gol, ali nismo odustajali i na kraju smo u finalu. Čestitke domaćinu na fer i korektnoj utakmici, stvarno su bile dvije odlične utakmice. Veselimo se nadolazećem finalu, Ivančica je papirnati favorit, no igra se samo jedna utakmica, gdje ćemo sigurno i mi sigurno dati sve od sebe - kazao je strijelac ključnog gola, napadač Zadrugara Marko Šegović.

U finalu Županijskog kupa, igrat će tako Ivančica i Zadrugar, pomalo neočekivano, naročito nakon što je Podravina pobijedila s visokih 5:1 u Ludbregu, ali je ipak popustila u Ivancu. No, Ivančica i Zadrugar pokazali su kvalitetu, koncentraciju, imajući pritom i dozu sreće, no ona, ipak prati one hrabre, a i jedni i drugi, to su bili, u ovim polufinalnim susretima.

 

Komentari