BMW i Brilliance Serije 5 Plug-In Hybrid premijerno u Šangaju

Objavljeno: 12.04.2011. 19:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Automanija.com

Prve informacije o suradnji između BMW-a i kineskog partnera Brilliance China Automotive Holdings Ltd. Pojavila se još prije nekoliko mjeseci. No, ovih dana čujemo kako su se neke stvari iskristalizirale i suradnja kreće u konkretni dio. Drugim riječima, uskoro očekujte i prvi zajednički razvijeni automobi, piše portal Automanija.com

Konkretno, prvi je na redu novi "plug-in hybrid" koji se temelji na Seriji 5, a koji će se premijerno pojaviti za nekoliko tjedana na 2011 Shanghai Auto Showu. Ipak, uspjeli smo saznati koju informaciju (i vidjeli koju fotku) i ranije. Ovaj se prototip temelji na produženoj inačici BMW-a Serije 5, a ekskluzivno će se prodavati na kineskom tržištu.

Kako saznajemo, radi se o hibridnom modelu koji će imati "TwinPower Turbo" benzinski motor u kombinaciji s elektromotorom. Na čistom električnom pogonu ima autonomiju od oko 103 kilometra, uz brzinu od 60 km/h (a što je neka prosječna odnosno tipična putna gradska brzina u Kini). Benzinski motor će razvijati oko 250 konja, a trebamo mu dodati i snagu elektromotora od 70 kW (95KS).

Prve njemačko-kineske hibride u prodaji bi mogli očekivati tijekom 2013. godine. Podsjećamo, autosalon u Šangaju se otvara 19. travnja.


Automanija.com


Komentari