FIAT oživljava legendarni Tipo!

Objavljeno: 13.10.2015. 18:01

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 11:45

Foto: autoklub

Kompaktna Fiatova limuzina u svibnju ove godine predstavljena na Istanbul Motor Showu, za lokalno tržište pod nazivom Aegea , stiže i u Europu, ali pod puno poznatijem i prihvaćenijem imenom preuzetim od kompakta s kraja 80-ih - Tipo, piše autoklub.

Tako je upravo započela velika ofenziva Fiata na globalnoj razini s low budget modelima obitelji Tipo,koji će se proizvoditi u Fiatovim turskim pogonima Tofasa u Bursi i to prema dokazano uspješnoj matrici Dacije s modelima Logan, Sandero i Logan MCV. Prodaja sedanske izvedbe Tipa koji u duljinu mjeri 4,5 metara (prtljažnik 510 litara) u Europi započinje početkom studenoga.

Bit će to prvi model u ponudi, dok kasnije stižu i peterovratni kompakt (zamjenjuje Bravo) te karavanska izvedba na istoj osnovi (zamjenjuje Stilo Multiwagon). U ponudi će biti četiri motora, dva dizelska i dva benzinca snage od 95 do 120 KS, po želji upareni s automatskim mjenjačem. Za najekonomičniji dizelski model Fiat obećava potrošnju od 4 litre na 100 km. Očekivana cijena: od 12.000 eura na tržištima zapadne Europe.

Izvor: autoklub.jutarnji.hr

Komentari