Fiat predstavio kompaktnu limuzinu Aegea

Objavljeno: 26.05.2015. 13:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Izvor: Ilustracija

Riječ je o automobilu koji se može pohvaliti znatno elegantnijim i skladnijim dizajnom od pomalo kutijastog prethodnika, a za čiji je dizajn zaslužan talijanski FCA Style Centre, dok su razvoj i proizvodnja povjereni fiatovoj turskoj podružnici u Bursi.
Glavnu konkretnciju ovom automobilu će činiti druge tzv. budget limuzine poput Dacie Logan i sl, a recimo i kako je Aegea dugačka 4,5 m, široka 1,78 te visoka 1,48 m, dok joj je međuosovinski razmak dugačak 2,64 m. Prostrana putnička kabina u koju se komotno može smjestiti petoro putnika je nadopunjena s prtljažnikom zapremine 510 l.
Privlačniju unutrašnjost prati i modernije uređena, kvalitetnija, ergonomičnija i bogatije opremljena unutrašnjost. Od opreme možemo izdvojiti Uconnect infotainment sustav s 5-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir koji podržava TomTom navigaciju, Bluetooth, sustav prepoznavanja glasa, razne mogućnosti povezivanja (USB,AUX...) i sl. Tu je i višefunkcijski upravljač, opcijska kamera za vožnju unatrag i sl.
Recimo i kako će ovaj automobil biti dostupan s dva benzinska i dva dieselska MultiJet II motora čija će se snaga kretati između 70 i 88 kW, odnosno 95 i 120 KS. Ovisno o izboru motora kupcima će biti ponuđen ručni i automatski mjenjači, a najekonomičnija izvedba će ostvarivati prosječnu potrošnju od nešto manje od 4 l/100 km.
Prodaja ovog automobila će započeti u studenom, prvo u Turskoj, no nakon toga će Aegea postati dostupna u preko četrdeset zemalja, a vjerojatno i kod nas.

 

Izvor: dnevnik.hr

Komentari