HAK preuzeo 24 nova vozila vrijedna 15 milijuna kuna

Hrvatski autoklub je 8. svibnja uključio u sustav pomoći na cesti nova 24 vozila za vrijedna 15 milijuna kuna. Vozila je preuzeo s predstavnicima 19 autoklubova među kojima su bili i članovi varaždinskog ...

Objavljeno: 24.05.2014. 08:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

 

Ovim ulaganjem modernizira se i proširuje vozni park sustava tehničke pomoći HAK-a koji obuhvaća više od 230 vozila i ostvaruje dugoročni cilj ujednačavanja standarda pružanja usluga tehničke pomoći na cesti članovima i svim drugim korisnicima usluga, kao i jačanja kapaciteta udruženih autoklubova u jedinstvenom sustavu.

Predstavnici autoklubova udruženih u HAK (iz Crikvenice, Čakovca, Karlovca, Koprivnice, Križevaca, Nove Gradiške, Osijeka, Pazina, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Splita, Varaždina, Vinkovaca i Zagreba) preuzeli su 12 vozila za uklanjanje i prijevoz vozila te 12 specijalnih vozila za popravak kvara na cesti.

Prema odabiru autoklubova, koji i sami financijski sudjeluju u ovom programu, odabrano je 11 MAN-ova i jedan Iveco kamion, te 12 Fordovih vozila za pokretne radionice.

Inače, HAK pruža pomoć na cesti više od 50 godina, a u jedinstveni sustav temeljen na vlastitim kapacitetima ugrađeni su visoki međunarodni standardi prema kojima HAK postupa. HAK je u vodećoj poziciji za pružanje profesionalne i brze pomoći na cesti što ostvaruje zahvaljujući timu od 90 specijaliziranih mehaničara, više od 200 vozača i 30 zaposlenika kontakt centra.

Oni godišnje obrade više od pola milijuna telefonskih poziva od čega na čak 82 posto poziva odgovore unutar 20 sekundi, te izvrše više od 50.000 usluga tehničke pomoći.

Komentari