Hyundai Accent premijerno na 2011 New York Auto Showu

Objavljeno: 21.04.2011. 18:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Automanija.com

Hyundai Accent je izuzetno popularan automobil i u Hrvatskoj, a čini se kao nam dolazi nova dizajnerski osvježena inačica i s novim pogonskim agregatima. Svoju premijeru doživljava upravo ovih dana na auto salonu u New Yorku, piše portal Automanija.com

Svoj je izgled popravio zahvaljujući nekim linijama koje je "posudio" od većih modela Elantra i Sonata, poboljšan je interijer, sigurnost i komfor. No, kako tvrde u kompaniji, najviše promjene doživio je pogonski agregat. Radi se o novom 1.6 litarskom benzincu s direktnim ubrizgavanjem spojen na 6-brzinski ručni ili automatski mjenjač. Prosječna potrošnje je 6,72 L/100km, što je najbolja potrošnja u klasi.

Saznajemo kako će se pojaviti u nekoliko karoserijskih izvedbi - GLS sedan s četvorim vratima, te GS i SE kompakt s petorim vratima. Iz Hyundaija javljaju kako će mu cijena biti na nivou aktualnog modela, no za svoj ćete novac dobiti više nego prije.

Novim Accentom Hyundai namjerava ozbiljno konkurirati oštroj konkurenciji u klasi kao što su Ford Fiesta, Honda Fit, te nova Nissan Versa i Chevrolet Sonic.


Automanija.com


Komentari