Icona Vulcano Titanium – superautomobil od titana

Objavljeno: 11.08.2015. 19:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Automanija.com

Dizajnerska kuća Icona odlučila je napraviti drugu generaciju svog poznatog i vrlo ljepuškastog Icona Vulcano superautomobila iz 2013. godine, piše automanija.

Za sve one koji ne znaju, kompanija Icona je osnovana u talijanskom Torinu, no sjedište joj je u kineskom Šangaju. Drugim riječima, uspjeli su iskombinirati poznati talijanski dizajn i inženjering s proizvodnjom u Kini. Rezultat ove kombinacije je Icona Vulcano, novi superautomobil koji je i lijep i jak.

Ono što smo saznali je kako će druga generacija ovog automobila biti izložena na poznatom Pebble Beach Concours d’Elegance sajmu od 16. ovog mjeseca. Prvi je model hibridni, a razvijen je u kombinaciji s V12 ili V6 motorom s dvostrukim turbo punjačima. Novi je drugačiji, a pod haubom će imati moćni 6,2 litarski LS9 V8 motor koji je posuđen iz Corvette ZR1 C6.

Kao što to i njegov naziv sugerira, Icona Vulcano Titanium je napravljen od titana, ali i od laganih karbon-fiberskih materijala, tako da će biti težak samo 1.598 kilograma. Motor je postavljen naprijed, a razvijat će 670 konja, iako u kompaniji tvrde kako ga mogu “nategnuti” i preko 1.000 konja. Pogon je naravno na stražnjim kotačima, uz “paddle-shift” mjenjač. Kažu kako će od 0-100 km/h ubrzavati za oko 3 sekunde, uz maksimalnu brzinu ograničenu na 355 km/h.

Izvor: Automanija.com

Komentari