Nissan Pathfinder i Infiniti QX4 imaju problema s upravljačem

Objavljeno: 27.04.2011. 19:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Automanija.com

Korozija je neprijatelj svih automobila, to svi dobro znamo, pa čak i ovih današnjih, modernih. Voda, snijeg, led, pa i sol za posipanje ceste ubrzavaju koroziju metala, bubrenje boje, a nekada je to puno gore, kao što je to slučaj s ova dva modela, piše portal Automanija.com

Naime, čak 271.000 vozilo modela Nissan Pathfinder i Infiniti QX4 SUV su ovih dana povučeni s ceste, jer je javljeno kako bi upravo zbog korozije mogli imati problema s upravljanjem.

Zamislite situaciju da u zavoju ne možete skrenuti onako kako ste namjeravali, može završiti fatalno. Na ovaj su se potez odlučili proizvođači nakon što je prijavljena jedna nesreća koja je prouzrokovana problemima u skretanju, a uzrok je bila upravo korozija. Srećom, nema ozlijeđeni osoba.

Ovim su problemima, javljaju iz američke službe zadužene za sigurnost u prometu, zahvaćeni modeli Nissan Pathfinder (godište proizvodnje 1996-2004) i Infiniti QX4 (godište proizvodnje 1997-2003).

Svi modeli su prodani na američkom i kanadskom tržištu, za sada nemamo informacije o europskim modelima. Svejedno, ako vozite jedan od ova dva modela, konzultirajte se sa serviserima.


Automanija.com


Komentari