Novi Citroën Cactus M Kabriolet stvoren za plažu

Piše: evz/Autoklub

Objavljeno: 05.09.2015. 19:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: www.carmagazine.co.uk

Citroën je predstavio koncept kabrio verzije modela Cactus. Outdoor inačica atraktivnog crossovera C4 Cactus predstavljenog prošle godine bazirana je na standardnoj verziji dok je kao inspiracija poslužio legendarni offroad model Mehari koji se u raznim izvedbama prodavao od početka sedamdesetih do kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća, piše Autoklub.

Već na prvi pogled jasno je da Cactus M nije spreman za proizvodnju već da je riječ o bildanju razigranog, mladenačkog imidža francuske kompanije.

Otvoreni crossover kao da je ispao iz video spota kalifornijske grupe The Beach Boys, a za razliku od običnog Cactusa, ima povišenu karoseriju, podignuto vjetrobransko staklo, preoblikovane blatobrane, plastična vrata, odvodni kanal ispod nogu, udubljenje na bočnom dijelu kako bi putnici mogli uskakati u vodootporna sjedala te materijale u kabini otporne na sve vremenske prilike.

Mekani krov smješten je u dvostrukom dnu prtljažnika, postavlja se ručno oko vozila i rasteže pomoću praktičnog sustava napuhavanja. Naime, strujanje zraka odnosno kompresor napuhuje tri zračna crijeva koja rastežu krov u otimalan položaj, točnije u oblik šatora s ležajem za dvije odrasle osobe.

Kao što smo već spomenuli, Cactus M za sada nije predviđen za serijsku proizvodnju, no ukoliko reakcija javnosti bude pozitivna, ne bi nas iznenadilo da Citroën u bližoj budućnosti napravi sličnu kabrio verziju na bazi popularnog crossovera.

Izvor: Autoklub

Komentari