Otkriven najveći Renaultov model – Talisman Grandtour

Objavljeno: 29.08.2015. 10:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: www.forumsamochodowe.pl

Renault je predstavio svoji novi najveći model – Talisman Grandtour. Prodaja Renaulta Talismana Grandtour u Europi započinje u prvoj polovici 2016. godine, piše Automanija.

Novi Talisman Grandtour nadopunjava ponudu uz limuzinski model koji je predstavljen u srpnju. Novi se veliki karavan odlikuje istom tehnološkom opremom kao limuzina, uz veću sposobnost prijevoza tereta i obujam prtljažnika od gotovo 1700 litara.

Dimenzije Talismana Grandtour identične su onima limuzine (486 cm x 187 cm x 146 cm, osovinski razmak 281 cm) uz iste dinamične proporcije, elegantan profil i povišene bokove. Krovni nosači od poliranog aluminija ističu liniju krova produljenu krovnim spojlerom. C-stup i bočni prozori kromiranih okvira pridonose dojmu profinjenosti i elegancije. Linija stražnjeg prozora koja se spušta prema stražnjem kraju donosi dašak dinamičnosti bez zadiranja u prtljažni prostor.

Zahvaljujući motoriziranom poklopcu prtljažnika – koji se otvara jednostavnim pomicanjem stopala ispod stražnjeg odbojnika – prtljažnik se odlikuje mogućnošću otvaranja i zatvaranja bez uporabe ruku kako bi se olakšalo utovarivanje. Talisman Grandtour nudi 572 dm3 obujma prtljažnog prostora do pokrova uz najveću utovarnu duljinu od 1116 mm. S preklopljenim stražnjim sjedalima duljina se proteže do 2010 mm, što rezultira obujmom od gotovo 1700 dm3.

Osmišljen u skladu s potrebama vozača i putnika, Renault Talisman Grandtour je predvodnik klase u pogledu ponude prostora u unutrašnjosti. Izvedba Grandtour nudi dodatnih 30 mm prostora za glave putnika straga, ukupno čak 886 mm. Udobna prednja sjedala najbolja su u segmentu, nude namještanje u 10 smjerova (od čega je osam namjestivo električnim putem) i sjedište koje se može pomicati naprijed-natrag do čak 60 mm, podešavanje naslona u lumbalnom dijelu u četiri smjera (po visini/dubini), funkciju masaže s odabirom načina rada i intenziteta (dva programa / pet razina intenziteta), naslone za glavu podesive u šest smjerova, poput onih u prvoj klasi zrakoplova, grijanje i memoriranje postavki za šest korisničkih profila.

Po prvi puta u segmentu, Renault Talisman Grandtour – baš kao i njegova limuzinska izvedba – spaja sustav 4Control s podesivim ovjesom. Zahvaljujući šasiji 4Control Talisman Grandtour u gradu odlikuje izvanredna upravljivost. Zahvaljujući stabilnosti u zavojima i okretnosti u opasnim situacijama novom Renaultu nema ravna kad je riječ o osjećaju sigurnosti i udobnosti. Renaultova tehnologija Multi-Sense, s četiri programirana načina rada (Comfort, Sport, Neutral i Eco) te prilagodljivim načinom rada Perso omogućuje prilagođavanje voznih osobina prema raspoloženju vozača.

U ponudi Renaulta Talisman Grandtour nalaze se motori preuzeti iz ponude limuzinske izvedbe. To su dva benzinska motora    Energy TCe 150 i Energy TCe 200 (u kombinaciji sa sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom) te tri dizelska motora Energy dCi 110, Energy.

Izvor: Automanija.com

Komentari