Zbogom Linea, predstavljena nova Fiatova limuzina Aegea

Piše: evz/autoklub

Objavljeno: 09.06.2015. 20:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: blog.caranddriver.com

Nova talijanska kompaktna limuzina zove se Aegea, a zamišljena je kao modernija i atraktivnija zamjena za slično koncipiranu Lineu, piše Autoklub.

Kao i ona, proizvodit e se Fiatovim pogonima u turskoj Bursi, a prodavat će se širom svijeta. U Hrvatskoj se očekuje krajem godine, a premda se o cijenama još ne može konkretno razgovarati, nije teško pretpostaviti da bi se – sukladno dosadašnjim iskustvuma s Lineom – one mogle kretati oko svote od oko 100 tisuća kuna.

Koliko god platio za Aegeu, kupac će dobiti četiri i pol metra dugu, 178 centimetara široku i 148 cm visoku limuzinu. K tome, tu je i 264 cm razmaka među osovinama, što daje naslutiti da joj prostora u kabini neće nedostajati. Baš kao ni u prtljažniku, koji sa 510 litara osnovnog obujma bez problema prima prtljagu petero putnika.

Pod prednjim poklopcem izbor se svodi na dva Multijet II turbodizelska te dva benzinska motora u ukupnom rasponu snage od 95 do 120 KS. Mjenjači su ručni ili automatski, a unutrašnjost je obogaćena nizom dodataka, uključujući Uconnect sa 5-inčnim dodirnim zaslonom, stražnju parkirnu kameru, TomTom satelitsku navigaciju.

Izvor: Autoklub

Komentari