Cestički vrtićari, školarci i folkloraši nastupili u programu za Nikolinje

Objavljeno: 09.12.2015. 21:21

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 09:35

Foto: FT

Sv. Nikola jedan je od najomiljenijih kršćanskih svetaca, a povodom blagdana u OŠ Cestica upriličena je priredba za najmlađe i podjela poklona. Tribine dvorane spomenute škole škole bile su premale da prime sve posjetitelje koji su došli na priredbu koja je održana povodom Nikolinja...

Sv. Nikola jedan je od najomiljenijih kršćanskih svetaca, a povodom blagdana u OŠ Cestica upriličena je priredba za najmlađe i podjela poklona kojoj su nazočili općinski čelnici načelnik Mirko Korotaj i predsjednik Vijeća Tomislav Lazar.

Svi oni koji nisu mjesta našli na tribinama posjedali su na klupama i parketu oko prostora na kojem su nastupili najmlađi. Program je započeo u nedjelju u 15 sati, a na početku je u ime Općine, djecu i sve okupljene pozdravila Snježana Jurićinec.

Na poziv djece potom je u dvoranu, s košem na leđima došao Sveti Nikola, sjeo je u pripremljenu stolicu i zajedno s prisutnima u dvorani  promatrao priredbu.
U dvadesetominutnom programu nastupila su djeca iz vrtića Zeko, učenici nižih razreda Osnovne škole Cestica, a na kraju predstavili su se i najmlađi članovi folklorne skupine KUD-a općine Cestica.

Prema riječima Gabriele Kos,  pročelnice jedinstvenog upravnog odjela Općine Cestica  za najmlađe je pripremljeno 550 poklon paketa, a dobila su ih sva djeca starosti do četvrtog razreda škole koji nastavu polaze u Cestici, Lovrečanu i Natkrižovljanu.

Komentari