Djeca smještena na varaždinskoj pedijatriji uz pjesmu, igru i ples nisu skidala osmijeh s lica

Objavljeno: 18.12.2015. 12:39

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 07:23

Foto: FOTO: Siniša Sović

Dječji klub Dalmalino danas je na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin uveseljavao djecu i pomogao im da lakše prebrode boravak u bolnici.

Na Odjelu pedijatrije trenutno je smješteno petnaestak djece, a Dalmalino animatori i suradnici svojim gegovima, pjesmom i plesom unijeli su u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti.

- Svaki oblik zabave i animacije je dobrodošao kako bi se djeci skratili dugi dani koji provode u bolnici i olakšao bi im se boravak ovdje - rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Mladen Smoljanec.

Dalmalino je s redovitim programom započeo 2009. godine na odjelu splitske pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširilo i na druge bolničke centre u Hrvatskoj.

-Posebno mi je drago što smo u Varaždinu za koji me vežu lijepe uspomene i sjećanja. Cilj je humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice - ističe predsjednik udruge Dalmalino, Zoran Vrsalović.

U uveseljavanju su sudjelovali i Pipi Duga Čarapa, Glazbena radionica pjevanja “Mali slavuji” iz Društva Naša djeca, Sportski plesni klub Valcer i Dječji centar za poduku, rekreaciju, igru i zabavu Zemlja sreće Varaždin.

Komentari