Eko slikovnice varaždinskih 'Pandića' razveselile izbjeglice u Slavonskom Brodu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 26.11.2015. 14:20

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:18

Foto: GDCK varaždin

Ravnatelji Društva Crvenog križa Varaždinske županije, GDCK Varaždin i GDCK Ludbreg posjetili su u utorak izbjeglički centar u Slavonskom Brodu. I ovom prilikom, u izbjeglički centar u Slavonskom Brodu isporučena je humanitarna pomoć koju su od građana prikupila društva Crvenog križa s područja Varaždinske Županije...

Ukupna količina pomoći sastojala se od 75 kg hrane i higijene i 240 kg rabljene zimske odjeće i deka.

Osim humanitarne pomoći u vidu hrane, higijene i odjeće u kamp je poslan i poseban paket od najmlađih humanitaraca iz dječjeg vrtića Panda.

Kako bi djecu od najranije dobi senzibilizirali za humanitarne aktivnosti, na  inicijativu Obiteljskog centra Varaždinske županije ( koji djeluje u sklopu Centra za socijalnu skrb) u dječjem vrtiću  Panda je organizirana radionica za djecu starijih grupa na temu pomaganja izbjeglicama.

Radionicu je vodila profesionalna djelatnica Centra koja je svoje osobno iskustvo u radu s izbjeglicama podijelila s djecom koja su obojala bojanke te ih pripremili kao poklon za djecu izbjeglica.

U dječjem vrtiću Panda se u sklopu ekološkog projekta izrađuju eko slikovnice i igračke od recikliranog materijala koje su djeca također pripremila i predala stručnim djelatnicima Crvenog križa kako bi ih transportirali u prihvatni kamp u Slavonskom Brodu.

Slikovnice i igračke zaprimili su djelatnici Crvenog križa u Slavonskom Brodu zaduženi za rad s djecom gdje su odmah predane djeci koja su se trenutno nalazila u kampu.

Komentari