FOTO: Humanitarni "Advent u Rudaku" i ove godine pun pozitive

Objavljeno: 21.12.2014. 16:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola

Izvor: galerija-images/Advent u Rudaku

U Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin i ove godine tradicionalno je održan projekt "Advent u Rudaku".

Završni dio "Adventa u Rudaku" ove je godine održan 17. prosinca. Profesori Mihael Pisačić, Karmen Kokot i Martina Palošika bili su voditelji radionice za izradu figurica (nakita) za bor u obliku anđela, za koju su učenici pokazali veliki inters, ali i svoju kreativnost.

Vjeroučitelj Mihael Pisačić želio je i ove godine rad učenika pokazati široj crkvenoj zajednici te je u sklopu nastave vjeronauka s učenicima i profesoricama Karmen Kokot i Martinom Palošika posjetio Crkvu Dobrog Pastira u Varaždinu. Vlč. Tihomir Kosec, ujedno predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, srdačno je dočekao profesore i učenike, a učenici su mu uručili nakit za bor koji će u ovim blagdanskim danima krasiti spomenutu crkvu.

Ovime je ujedno nastavljen projekt pod nazivom "Božićni anđeli", koji je započeo 2011. godine, kada su učenici svoje radove izložili u Varaždinskoj katedrali, 2012. godine krasili su Franjevačku crkvu, te 2013. Uršulinsku crkvu u Varaždinu. Projekt iz godine u godinu oduševljava crkvenu zajednicu, a i vjernike koji s radoznalošću svake godine iščekuju vidjeti Božićne anđele.

Duh ovoga projekta nastavio se i u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi, gdje su učenici izrađivali božićne čestitke i božićne kuglice pod vodstvom profesorice Mihajle Kovačević i knjižničarke Irene Žunec, božićne jaslice pod vodstvom profesora Vjekoslava Kelčeca, te snjegoviće od šećera pod vodstvom profesorice Lidije Vrbanić. Sve se navedeno moglo i kupiti, a prodaja učeničkih radova je imala humanitarnu notu, budući da cjelokupni prihod od prodaje ukrasa odlazi udruzi "Ludbreško sunce".

- Sve te događaje zasladio je školski bend odličnom glazbom koju su izvodili glazbeno nadareni učenici sa svojim profesorima Rajkom Kunićem i Igorom Vilajem, a ugodnu atmosferu događanja podržao je ravnatelj Zoran Hajek - ističu iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole.

{gallery}Advent u Rudaku{/gallery}

Komentari