FOTO: Policajci marofskim vrtićarima čitali priče i počastili ih sladoledom

Objavljeno: 16.06.2015. 10:26

Zadnja izmjena: 21.03.2016. 13:13

Foto: Grad Novi Marof

U sklopu nacionalnog projekta za poticanje čitanja "Čitaj mi", u Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof organizirano je čitanje policije mališanima iz Dječjeg vrtića Novi Marof...

U dogovoru s načelnikom Policijske postaje Novi Marof, Tonijem Zormanom koji se rado odazvao pozivu za sudjevanjem u projektu, policijski službenici Tajana Ivec Habrun i Mario Šinjori te kontakt policajac Dragutin Trglačnik ukazali su mališanima na važnost čitanja od najranije dobi.

Policijska službenica Tajana Ivec Habrun pročitala je priču o važnosti raspoznavanja lijeve i desne strane, a zatim se raspravljalo o prometnim pravilima i odgovornom ponašanju u prometu. Djeca su na poklon dobila i svjetleće prsluke koje će koristiti tijekom vožnje biciklom kako bi bili što uočljiviji u prometu. Naučili su i što svaki policajac mora imati od opreme i čemu sva ta oprema služi. Najzanimljiviji i najuzbudljiviji je dio bio kad su djeca smjela slobodno razgledati policijski automobil i kombi vozilo.

Nakon ovakve prezentacije mnoga su djeca poželjela biti policajci kad odrastu. Policijski su službenici ukazali na važnost poučavanja djece od malih nogu prometnim pravilima jer samo takvim načinom može doći do pozitivnih rezultata.

Ovaj uzbudljivi susret završio je idealnim ljetnim osvježenjem - sladoledom:
 

Komentari