FOTO: U Šestoj osnovnoj školi održana Gradska smotra LiDraNa

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 22.01.2015. 16:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Šesta osnovna škola Varaždin

Izvor: galerija-images/lidrano

U prostorima Šeste osnovne škole Varaždin u utorak je održana Gradska smotra LiDraNa "Tko se boji lika još?". Učenici gradskih škola pisali su, glumili i recitirali želeći pokazati svoje umijeće...

Riječ je o prvoj gradskoj smotri LiDraNa, natjecanja koje već godinama okuplja male novinare, spisatelje i glumce.

Literarno i novinarsko povjerenstvo iščitavalo je mnogobrojne pristigle radove te se teškom mukom odlučilo za osam literarnih i sedam novinarskih radova koji će školu predstavljati školu na županijskoj razini.

Za to vrijeme u blagovaonici se sve pripremalo za scenski izričaj, a dramsko povjerenstvo također je odlučivalo tko će na županijsku smotru. Sve je započelo nastupom školskog zbora Varaždinski slavuji pod vodstvom maestre savjetnice učiteljice Ružice Kapitan, koji je događanje otvorio hrvatskom himnom i otpjevao himnu škole te skladbu „To je tvoja zemlja“.

Smotru je upriličila učenica Klara Blažunaj dočaravši na violini Hendlovu simfoniju, dok su glumačke skupine gradskih škola pokazale veliko umijeće u izvođenju svojih uloga.

Na kraju smotre, učenici i mentori nastavili su druženje, zadovoljni gostoprimstvom i postignutim rezultatima, željno iščekujući Županijsku razinu LiDraNa.

{gallery}lidrano{/gallery}

Komentari