Odaberi svoju školu: Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin

Piše: evz

Objavljeno: 13.04.2015. 07:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18


Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin u školskoj godini 2015./2016. upisat će novih 216 učenika.
Škola se može podičiti jednosmjenskom kabinetskom nastavom, kvalitetnom pedagoškom službom, moderno opremljenim učionicama, laboratorijem, praktikumima i kabinetima, multimedijskom dvoranom, sportskom dvoranom u sklopu škole, knjižnicom i čitaonicom, školskom radionicom za zidare, tesare i keramičare te lift za invalide.
Moguća je tako dodatna, izborna i fakultativna nastava, terenska nastava, ekskurzije, literarna i likovna grupa, pripreme za natjecanja i za polaganje ispita državne mature, kazališna družina, rock band, Centar izvrsnosti za kemiju, izdavanje školskih listova na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, Školski sportski klub, humanitarne akcije, rad Eko-škole, sudjelovanje u međunarodnoj razmjeni učenika, međunarodni projekti EU. Škola nudi tako sedam četverogodišnih zanimanja. Polaznici uz stjecanje znanja za određeno zanimanje imaju mogućnost polagati ispite državne mature i steći pravo upisa na fakultete i stručne studije.
Prirodoslovna gimnazija je jedina gimnazija koja ima laboratorijske vježbe iz fizike, biologije i kemije tijekom svih četiriju godina, a učenici se intenzivno pripremaju za studiranje na Prirodoslovno-matematičkom, Prehrambeno-biotehnološkom, Medicinskom, Farmaceutsko-biokemijskom, Agronomskom, Veterinarskom i drugim srodnim fakultetima i visokim školama.
Od četvrtogodišnjih zanimanja škola još nudi: rudarski tehničar, geološki tehničar, arhitektonski tehničar, ekološki tehničar, prehrambeni tehničar i tehničar nutricionist. Od trogodišnjih zanimanja tu su: zidar, keramičar, monter suhogradnje i rukovatelj samohodnih građevinskim strojevima.

 

Nema upisnog praga za trogodišnja zanimanja

Za upise u trogodišnja zanimanja nema upisnoga praga, ali će se lista sastaviti prema broju bodova. Za upis treba donijeti potvrdu Medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za izabrano zanimanje. U trogodišnja zanimanja upisuju se obrazovni programi zidar, keramički oblagač, monter suhe gradnje, rukovoditelj samohodnim građevinskih strojevima. U navedena zanimanja upisuje se 48 učenika.

 

Osnivač: Varaždinska županija
Adresa: Hallerova 3, 42000 Varaždin
Telefon: 042/313-292
Fax: 042/200 508
E-mail: [email protected]
WEB adresa: www.rudarska.hr

Komentari