Mališani iz vrtića "Zeko" božićno veselje podijelili s prijateljima iz Europe

Objavljeno: 21.12.2014. 13:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Dječji vrtić Zeko

U ovo predbožićno vrijeme djeca srednje mješovite skupine Dječjeg vrtića "Zeko" u Varaždinu vrlo su vrijedna, a svoje veselje radi dolaska Božića željela su podijeliti sa svojim vršnjacima iz Europe.

Stoga su se mališani sa svojim odgajateljicama Jasminkom Antunović i Spomenkom Rožić te pedagoginjom Anom Koren Friščić uključili u europski projekt suradnje s dječjim vrtićem Technotots Nursery iz grada Dundee u Škotskoj (Velika Britanija), te poljskim vrtićima Przedszkole Miejskie iz grada Olsztyna i Gminne Przedszkole w Zbuczynie iz Zbuczyna.

- Naši tro- i četverogodišnjaci tijekom prosinca bili su vrlo aktivni, te su tako izradili božićne čestitke koje smo našim novim prijateljima poslali tradicionalnom poštom. Slušali su tradicionalne božićne pjesme na poljskom, engleskom i hrvatskom jeziku (Jingle bells, Pada śnieg i Zvončići), koje su, uz naše tradicionalne pjesme, otpjevali svojim europskim vršnjacima. Mali Englezi i Poljaci nama su otpjevali svoje božićne pjesme, a video sadržaje smo razmijenili elektronskim putem (preko YouTubea i eTwinning platforme). Izradili smo i multimedijske prezentacije putem kojih smo se bolje upoznali sa našim novim prijateljima - istaknuli su iz Dječjeg vrtića Zeko.

Posebno veselje među varaždinskim mališanima ovaj tjedan izazvalo je otvaranje koverti iz Poljske i Velike Britanije te čestitke koje su izradili i poslali njihovi mali prijatelji.

Inače, suradnja između europskih dječjih vrtića odvija se putem europske elektronske platforme za suradnju i projekte učitelja - eTwinning, a ovom je projektu dodijeljena oznaka eTwinning Label.

Komentari