Međunarodna suradnja Druge gimnazije Varaždin i srednje škole iz Crne Gore

Objavljeno: 11.05.2015. 18:10

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 13:38

Foto: Druga gimnazija Varaždin

Druga gimnazija Varaždin vrlo je aktivna u provođenju projekata, osobito projekata međunarodne suradnje i aktivnosti mobilnosti, a u sklopu međunarodnog projekta "Vjekovi u objektivu" ostvarena je suradnja sa Srednjom mješovitom školom Bećo Bašić iz Plava u Crnoj Gori. 

Tako su Varaždin posjetili učenici i profesori iz Crne Gore, a ugostili su ih njihovi domaćini, profesori i učenici Druge gimnazije Varaždin.

Ova suradnja Srednje mješovite škole Bećo Bašić i Druge gimnazije Varaždin jest i povijesna jer Druga gimnazija po prvi puta surađuje sa školom iz Crne Gore. Projekt "Vjekovi u objektivu" podržan je i sufinanciran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a njime će se osnažiti i kvalitetnije povezati ove dvije škole.

Glavni cilj projekta "Vjekovi u objektivu" jest razvijanje tolerancije i prijateljstva. Na temelju izložbe fotografija i neposrednih susreta želi se prikazati i upoznati različite oblike života u različitim područjima, kao što su to ekonomija, demografska slika, lokalna uprava, religija, gastronomija, folklor, prirodne i kulturne znamenitosti. Cilj je ukazati na posebnost dviju sredina kako bi se razvijala tolerancija, a sprečavalo širenje svih oblika netrpeljivosti, diskriminacije i mržnje u neposrednim kontaktima i preko društvenih mreža i medija.

 

Komentari