Nadstrešnicama i paviljonima do sjene u vanjskim prostorima

Objavljeno: 18.07.2015. 14:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:24

Foto: Cane – line

Ljeto je u punom zamahu.  Kako bismo produžili boravak na otvorenom, nužno je zaštiti se od sunca. Na tržištu je široka ponuda elemenata  zaštite od sunca, kako onih klasičnog oblika, tako i trendovskih. Stoga odaberite element zasjenjenja koji će najbolje odgovarati vašem okružju i potrebama...

Za sve one koji su u mogućnosti, idealno zasjenjenje će tvoriti čvrsta nadstrešnica, kao produžetak unutrašnjeg prostora. Ovaj klasični element može vrlo jednostavno dobiti trendovska obilježja.  Fine tkanine u funkciji zastora dat će notu profinjenosti i prozračnosti. Povežite boju zastora sa jastučićima sjedeće garniture. Svijetle boje poput bijele ili bež će biti idealan odabir. Ukoliko je vanjski prostor većih dimenzija, odaberite paviljon koji će obogatiti vaše dvorište.

Zelena oaza

Metalnu konstrukciju dekorirajte tkaninom i postavite zastore ili istaknite konstrukciju kombinirajući ju sa drvenim detaljima.  Ovaj trendovski element zasjenjena postat će atraktivan prostor za druženje i odmor. Ne zaboravite prostor obogatiti dekorativnim predmetima i dodatnim zelenilom. Za manje prostore je preporučljiva upotreba suncobrana. Praktični su zbog mogućnosti premještanja, a trendovski oblici predstavljaju i pravi ukras u prostoru. Odaberite one pravokutnog oblika, jer će stvoriti kvalitetniji zasjenjeni prostor.

Izbor suncobrana

Konstrukcija može biti metalna ili drvena,  uskladite ju sa postojećim elementima u vrtu. Izbjegavajte šarene i tamne tkanine za zasjenjenje, idealne su svijetle, nenametljive boje koje će se lako uklopiti u postojeće stanje. Za male prostore preporučljive su montažne nadstrešnice sa ručnim ili električnim upravljanjem.

Ovaj klasični element zasjenjenja obogatite trendovskim dekorativnim elementima poput zemljanih ćupova i metalnih klub stolića. Obavezno koristite  dekorativne jastučiće u trendovskim bojama- siva, plava, ciklama ili žuta. Izrazito trendovski elementi za zasjenjenje su ležaljke, dvosjedi  ili ljuljačke sa integriranim sjenilom.  Ovakvi elementi su izuzetno fleksibilni i praktični pa se mogu smjestiti u bilo koji vanjski prostor.

Možete ih postaviti samostalno ili kao dio cjeline, stilski slično ili potpuno različito sjedećoj garnituri. Imaju samo jednu svrhu-odmor i uživanje. Odaberite kvalitetnu zaštitu od sunca i uživajte u ljetu!

Dodatne stručne informacije o uređenju i opremanju javnih te stambenih prostora, potražite na arhitektonskom portalu interijerNET.hr

Komentari