Pribislavec: Mali kudači i vatrogasci na Uskršnjoj radionici

Nakon Božićne radionice koju su uspješno organizirali, u utorak i srijedu, 15.i 16. travnja u Pribislavcu je održana kreativna Uskršnja radionica na inicijativu aktivistice i idejne začetnice Elene Gudlin.

Objavljeno: 17.04.2014. 13:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

 

Radionica je to u kojoj su se djeca KUD-a "Kaštel Pribislavec" te djeca DVD-a Pribislavec primila posla i osmislili, te izradili ukrase za kićenje općinskog parka ispred vijećnice. Svojom marljivošću i kreativnim idejama kroz smijeh i radost sami su osmislili i oslikali ukrase. Sve je bilo prepuno dječjeg smijeha, zečeva i jaja, a našlo se tu i pokoje obojeno lice.

Rukovodstvo DVD-a Pribislavec na čelu sa Goranom Pomorom i KUD-a "Kaštel Pribislavec" i voditeljicom dječjeg folklora Alenkom Oreški za završetak radionice pripremili su za marljivu dječicu grickalice i sokove. Pod budnim okom voditelja radionice Elene Gudlin, Gorana Pomora, Aleksandre Oreški i Alenke Oreški djeca su svoje ideje pretočili u prekrasne Uskršnje ukrase. Po završetku radionice klinci su zajedničkim snagama prionuli na posao i ukrasili park ispred općine izrađenim ukrasima na kreativnoj radionici.

U tome su im u pomoć priskočili načelnica Višnja Ivačić te župnik Tomislav Kos koji su također svojim obolom utkali dio sebe u uspješno odrađenu radionicu. Vrijedno je spomenuti da su sve troškove koji su nastali za izradu ukrasa uz općinu, pokrili DVD Pribislavec i KUD "Kaštel Pribislavec" iz svojih redovnih dotacija.

Ideja je da se ubuduće na takve i slične radionice uključe i ostala djeca iz mjesta i djeca udruga koje djeluju u općini. Ovim putem svi učesnici radionice mještanima Pribislavca, a i Međimurja žele Sretan Uskrs.

Komentari