Prvašićima dobrodošlicu zaželjeli župan Štromar i gradonačelnik Habuš

Objavljeno: 08.09.2014. 00:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Sandra Županić

Izvor: galerija-images/prvasici grad i zupanija

Početak nove školske godine 2014./2015. u Varaždinskoj županiji obilježen je jutros u 8 sati u Osnovnoj školi Vinica.

U ovu je školu danas prvi put krenulo 37 prvašića, a uz ravnatelja škole Nenada Meseka pozdravili su ih župan Predrag Štromar, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Pjesmom i recitacijama su učenici OŠ Vinica dočekali svoje prvašiće i njihove roditelje na ovaj, za njih važan dan. Veseli, ali i malo nervozni prvašići su sjeli u školske klupe.

Nakon dobrodošlice koju im je poželio ravnatelj Mesek, načelnik Kostanjevac poželio je učenicima i profesorima da dobro uče te rade. Također, dodao je da Županija i Općina sufinanciraju udžbenike ove godine, ali kako djece ima sve manje zajedničkim snagama pokušat će pomoći još više.

- U školi vam bude dobro jer imate dobre učitelje. Bez brige, svo gradivo ćete svladati postepeno. Djeco, najoprezniji budite u prometu. Pazite kako prelazite cestu i vozite svoj bicikl - poručio je župan Štromar.

Upravo kako bi djeca bila što sigurnija u prometu Štromar i Kostanjevac podijelili su im reflektirajuće prsluke.

Prvašiće VII. osnovne škole grada Varaždina u Donjem Kučanu također je dočekala vesela dobrodošlica.

Učenici viših razreda malim su đacima prvacima pripremili igrokaz, glazbeni i plesni program, a gradonačelnik Goran Habuš i njegov zamjenik Vjeran Radelić prvašićima su podijelili besplatne komplete knjiga, kao i reflektirajuće prsluke kako bi mali učenici bili što sigurniji u prometu.

Prvašići su program odgledali zajedno s roditeljima, a pozdravila ih je i ravnateljica škole Ruža Levatić.

- Dosad je većina vas bila u vrtićima, gdje su vas čuvale vaše tete, a sada će brigu o vama preuzeti vaše učiteljice. Želimo da se dobro osjećate u našoj, a sada i vašoj školi, kao i puno uspjeha u vašem osnovnoškolskom obrazovanju - istaknula je ravnateljica Ruža Levatić.

Gradonačelnik Goran Habuš također je zaželio svim prvašićima puno uspjeha, ali prije svega i dobru zabavu.

- Vidjeli ste kako su vam lijepu dobrodošlicu pripremili učenici viših razreda. Tako ćete i vi ovdje učiti pjevati, plesati, ali i pisati, čitati, zbrajati i sve ono što se u školi uči, a ja vam pritom želim puno uspjeha, ali i da uživate u ovom novom životnom razdoblju - istaknuo je gradonačelnik Habuš.

Diljem Varaždinske županije i Grada Varaždina jutros je u prvi razred krenulo ukupno 1736 prvašića.

{gallery}prvasici grad i zupanija{/gallery}

Komentari