Prvoj gimnaziji Varaždin i ove godine priznanja renomiranih hrvatskih fakulteta

Objavljeno: 24.11.2014. 18:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

Prvoj gimnaziji Varaždin već drugu godinu zaredom dva renomirana hrvatska fakulteta dodjeljuju priznanja, odnosno zahvalnice za izvrstan rad s učenicima tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Naime, u petak, 21. studenoga, na svečanosti povodom Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva Zagreb, Prvoj gimnaziji uručena je zahvalnica za izvrstan rad s učenicima koji kasnije postaju izvrsni studenti tog fakulteta. Osim zahvalnice, dodijeljeno je i pravo na nagradu za jednog učenika Prve gimnazije koji će biti najbolje plasiran na rang listi upisa na FER za akademsku godinu 2015/2016.

Također, Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb donio je Odluku o dodjeli priznanja za pet hrvatskih srednjih škola među kojima je i Prva gimnazija. Priznanja će se školama dodijeliti prigodom proslave Dana fakulteta, 28. studenog. Osim Prve gimnazije, zahvalnicu FER-a primila je samo još jedna škola iz Varaždinske županije, i to Elektrostrojarska škola Varaždin.

- Spomenuto je dokaz kvalitetnog rada nastavnika naše škole, ali i iznimnih učenika koji kasnije postaju i izvrsni studenti i na koje smo jako ponosni i koji na fakultetima zasluženo dobivaju nagrade za svoj uspjeh i rezultate. Primiti zahvalu i priznanje dvaju izvrsnih fakulteta u Hrvatskoj je velika stvar za našu školu i na to smo izuzetno ponosni - napomenula je ovom prilikom ravnateljica Prve gimnazije Janja Banić.

Komentari