Šarm elegantne sofe u dnevnom boravku učinit će ga osebujnim

Objavljeno: 20.12.2015. 14:14

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 15:09

Foto: Arketipo

Izbor sofe često izaziva neodumice i brojna pitanja-kako uskladiti sofu sa namještajem, kako odabrati stil, koji materijal i drugo. Da bi sklad u prostoru bio potpun, izbor sofe je vrlo važan, jer je ona najizražajniji i volumenom najveći element namještaja u dnevnom boravku...

U trendu su sofe niskog naslona, bez obzira na njihov dizajn. One izgledaju manje i elegantnije pa je ovaj trend pogodan i za male prostore. Ipak, vodite računa o ergonomiji, sofa treba biti udobna za sjedenje. Nešto veću dubinu sjedenja koju također nameću trendovi, korigirajte dekorativnim jastučićima.

Prilikom odabira dizajna sofe, vodite računa o tome da je jednostavan dizajn pogodan za kombiniranje sa različitim stilovima i dekorativnim predmetima, kao i pogodan za igru bojama.



Ovakav dizajn će jednako dobro pristajati rustikalnom, klasičnom ili minimalističkom stilu, a sloboda u kreiranju okoliša je maksimalna!

Sofa uskih rukonaslona će stvoriti dojam profinjenosti i elegancije koju možete uskladiti sa interijerom ili koristiti kao kontrast grubom, rustikalnom izražaju. Sofe širokih rukonaslona izgledaju puno grublje i voluminoznije pa ih ne stavljajte u male prostore. Ovakav dizajn stvara dodatni horizontalni naglasak pa ih kombinirajte sa vertikalnim dekoracijama u pozadini.

Jastučaste garniture su vizualno vrlo izražajne, ali i jednostavne pa ih možete kombinirati sa brojnim detaljima, ali u velikim prostorima.

Za sve one koji vole komociju se preporučuju fleksibilne sobe koje mogu postati udoban ležaj za cijelu obitelj. Idealne su one bez rukonaslona, jer je iskorištenost sjedećeg ili ležećeg prostora maksimalna.

Sofe sa integriranim policama su uvijek interesantne i praktične. U većim prostorima stvorite kružnu vezu oko sofe , a u manjim policu smjestite bočno. Sve vizualno povežite sa elementima namještaja.



Odabir tkanine za sofu je vrlo bitan. Koža i eko koža će stvoriti vizualno hladniji dojam, ali je praktičnost održavanja maksimalna. Veliki izbor štofova omogućuje zanimljive i dinamične kombinacije koje se mogu odlično kombinirati sa ostalim dekorativnim tkaninama u prostoru.

Vrlo je moderna igra boja na samoj sofi, tzv. patchwork. Ukoliko se odlučite na takve kombinacije, reducirajte boje i detalje u okolišu, kako prostor ne bi postao preizražajan.

Chesterfield uzorak je također vizualno vrlo izražajan i profinjen, a možete kombinirati sa različitim stilovima i detljima. Dojam će biti vrlo osebujan.

Dodatne stručne informacije o uređenju i opremanju javnih te stambenih prostora, potražite na arhitektonskom portalu interijerNET.hr

Komentari