Sedmaši i osmaši Osnovne škole Sračinec spremni za katastrofe

Objavljeno: 10.12.2014. 18:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: GDCK Varaždin

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je u sklopu projekta "Otpornost na katastrofe" provelo radionicu za učenike sedmih i osmih razreda Osnovne škole Sračinec.

Radionicu pod nazivom "Jeste li spremi", koja je provedena s ciljem jačanja svijesti o pripravnosti na katastrofe, vodio je Stanko Šincek, bacc.med.techn. Učenici su morali sami pripremiti svoj tzv. "komplet za katastrofe", koji sadrži sve najnužnije stvari koje bi svatko trebao imati spremne za slučaj katastrofe. Podijeljeni u tri tima, učenici su imali 3 minute za pripremu najnužnijih stvari.

Također su kroz prezentaciju dobili savjete o pripremi i postupanju u slučaju katastrofe te im je podijeljen mali podsjetnik s osobnim planom za katastrofe. U radionicu je bilo uključeno oko 120 učenika i bila je odlično prihvaćena, ističu iz GDCK Varaždin.

- S obzirom da su ekstremni vremenski uvjeti sve češći, ozbiljniji i rasprostranjeniji, iz Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) i Europske komisija upozoravaju da bi se svaki pojedinac – od običnog građanina EU do donositelja odluka – trebao pripremiti na posljedice novonastale klimatske situacije, kako u svom domu tako i u ostatku svijeta - napomenuli su iz GDCK Varaždin.

Komentari