Strojarska i prometna škola ponovo uspješna

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 12.05.2015. 08:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

U Šibeniku se od 22. do 24. travnja održavalo 19. državno natjecanje učenika iz obrazovnog sektora Promet i logistika.

Na natjecanju je sudjelovalo 28 prometnih škola koje obrazuju kadrove prometnih zanimanja različitih grana prometa, a Strojarska i prometna škola Varaždin je  ove godine nastupila s predstavnicima koji se školuju za zanimanja tehničar za logistiku i špediciju, tehničar cestovnog prometa te vozač motornog vozila.

U zanimanju tehničar za logistiku i špediciju Školu je pod vodstvom mentorice Darinke Lončar Kočić, mag. ing. traff., predstavljala Mateja Jurenec, učenica četvrtog razreda.  Učenica  je u svim natjecateljskim disciplinama bila najuspješnija te je osvojila prvo mjesto.

Tijekom natjecanja je trebala pokazati znanje iz gotovo svih stručnih predmeta, uključujući i sposobnost rješavanja praktičnih zadataka karakterističnih za zanimanje.

Osim toga, za natjecanje je pripremila i prezentirala samostalni rad na temu Primjena informacijskih sustava u djelatnosti logistike i špedicije.

U zanimanju tehničar cestovnog prometa Školu je predstavljao učenik četvrtog razreda Janko Trojak pod vodstvom mentorice Andreje Košćak - Lacković, dipl. ing. prometa. Na natjecanju je pokazao cjelokupno stručno znanje i vještine svog zanimanja iz gotovo svih stručnih predmeta te je prezentirao samostalni rad na temu Praćenje rada i upravljanje voznim parkom u realnoj i vježbeničkoj prijevozničkoj tvrtki. U vrlo jakoj konkurenciji učenik je osvojio treće mjesto.

U zanimanju vozač motornog vozila Školu je pod vodstvom mentora Željka Antunovića, dipl. ing. prometa, predstavljao Jurica Prašnjak, učenik trećeg razreda. I u tom se zanimanju provjeravalo znanje stručnih predmeta, prometnih pravila i propisa te vještina vožnje. Učenik je svojim znanjem i vještinom osvojio prvo mjesto.

Učenici Strojarske i prometne škole su u svim dosadašnjim nastupima na državnim natjecanjima iz obrazovnoga sektora Promet i logistika osvajali vodeća mjesta, što potvrđuje kontinuirano visoku razinu  kvalitete rada učenika i njihovih profesora.

Učenici, a time i njihovi profesori, imaju dodatni motiv u radu i natjecanju jer osvojena prva tri mjesta na državnom natjecanju omogućavaju direktan upis na Fakultet prometnih znanosti pod uvjetom da polože državnu maturu.

 

 

Komentari