U Ivancu održana Međuopćinska smotra u lidranu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 23.01.2015. 09:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec bila je domaćin Međuopćinske smotre Lidrano 2015 za škole s područja bivše općine Ivanec.

Na Smotri su izabrani literarni i samostalni novinarski radovi pojedinačni i skupni scenski nastupi koji će Područje Ivanec zastupati na županijskoj razini.

Na Međuopćinskoj smotri LiDraNo 2015 u ivanečkoj osnovnoj školi bila su predstavljena 34 učenička literarna rada, šest samostalnih novinarskih radova, šest pojedinačnih scenskih nastupa i pet skupnih scenskih nastupa. Sudjelovalo je ukupno 83 učenika i 24 mentora i mentorica, a za daljnji rang natjecanja povjerenstva za literarni, novinarski i scenski izraz predložila su osam literarnih, 5 novinarskih te po četiri pojedinačna i skupna scenska nastupa.

Iz ivanečke osnovne škole na županijsku razinu predloženi su Monika Maloić s literarnim radom Priča moje bake, voditeljice Marije Vidaček, Laura Cahun s intervjuom „Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo“, voditeljice Zdravke Friščić, kazivanje poezije Topla možika rieči, autorice Ivanke Kunić, koje je izvela Mateja Hudoletnjak, voditeljice Marije Videc i skupna dramsko – scenska igra Carevo novo ruho, školske Dramske družine, voditeljice Nataše Roginek.

Na daljnju razinu natjecanja s literarnim radovima idu i učenici Marin Šaško i Helena Klarić, OŠ Ivana Rangera, Kamenica, Alen Horbec i Marinko Ptiček, OŠ „Metel Ožegović“, Radovan, Petra Herceg – Rušec, OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec, PŠ Druškovec, Nikolina Ernečić, OŠ grofa Janka Draškovića, Klenovnik, Brankica Ledinski, OŠ Franje Serta, Bednja, PŠ Vrbno.
Samostalni novinarski izraz s Područja Ivanec zastupat će i Nikol Botković i Živa Bajsić, OŠ Ante Starčevića, Lepoglava te Mateja Možanić i Elena Majstorović, OŠ „Gustav Krklec“, Čalinec, Maruševec.

U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa na županijsku razinu predloženi su i Adam Brezni i Karla Mesec, OŠ Ante Starčevića, Lepoglava te Anja Peharda, OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec, a u kategoriji skupnih scenskih nastupa dramsko scenske igre iz OŠ Izidora Poljaka, Donja Višnjica, OŠ „Metel Ožegović“, Radovan te lutkarska igra iz OŠ grofa Janka Draškovića, Klenovnik.

U predvorju ivanečke škole mogu se vidjeti literarni i samostalni novinarski radovi predloženi za županijsku razinu. Županijskoj smotri domaćin je OŠ „Vladimir Nazor“, Sveti Ilija, a održat će se u navedenoj školi 2. veljače za literarni i novinarski izraz te 3. veljače za scenski izraz u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Komentari