U PŠ Gornji Hrašćan održavaju se krativne radionice

Osnovna škola dr. Ivana Novaka Macinec provodi program predškole za djecu romske nacionalne manjine u Područnoj školi u Gornjem Hrašćanu. Program se provodi u dvije odgojno-obrazovne skupine "Pčelice" i "Kolačići". S djecom rade odgojiteljice Dragica Kraljić i Kristina Branilović.

Objavljeno: 17.04.2014. 15:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

 

Uz neposredni rad s djecom, odgojiteljice provode i radionice za roditelje. Do sada su održane četiri. Cilj održavanja radionica je da roditelji kroz rad nauče nove vještine i da se mogu u skladu sa svojim sposobnostima kreativno izraziti, a ujedno dobivaju osjećaj da su važni sudionici programa predškole.

Odaziv je velik, a ugodno iznenađuje podatak da se radionicama rado priključuju i očevi. Roditelji vole ovakav oblik suradnje, jer im one uz sam ciljani zadatak koji se radi, daje mogućnost međusobnog razgovora, pomaganja i druženja. Na posljednjoj radionici roditelji su izrađivali uskršnje košarice od vrbove šibe i zečeve od papira. Košarice su napunili obojanim jajima i cvijećem.

Ukrašavali su i pisanice raznovrsnim tehnikama: "pletenjem" vune, kaširanjem krep papira, oslikavanjem akrilnim bojama, šećerom i pastom od bijelog ljepila. Radovi su bili nekoliko dana izloženi u holu škole, nakon čega su ih djeca odnijela kući.

Komentari