U Varaždinskom HNK predstava za školarce “I ti ljubav nekom daj“

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.01.2015. 10:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HNK Varaždin

U subotu, 10. siječnja u 17 sati Dječja i lutkarska scena HNK-a u Varaždinu na Velikoj sceni će izvesti predstavu I ti ljubav nekom daj koju je po tekstu poznate hrvatske pjesnikinje Vesne Parun režirao Ladislav Vindakijević koji potpisuje i scensku obradu...

U toj veseloj, prpošnoj, raspjevanoj, rasplesanoj predstavi koja govori o natjecanju psića za titulu Ponoćne ogrlice igraju, plešu i pjevaju: Ljiljana Bogojević, Zdenko Brlek, Hana Hegedušić, Matija Kezele, Nancy Abdel Sakhi, Zvonko Zečević, Beti Lučić i Nikolina Herceg. Skladatelj je Mate Matišić, scenografi Ladislav Vindakijević i Ivan Duić, kostimografi i lutkar Ivan Duić, a koreografkinja Đurđica Kunej.

Predstava je premijerno izvedena 30. studenoga 2013. godine.

Kao što je u mnogim pjesmama Vesna Parun opisala nezaboravne likove životinja (mačke, magarce, guštere) tako i u ovoj duhovitoj igri dovodi na scenu pse, raznih vrsta i rasa. Priča nas odvodi u azil za napuštene i izgubljene pse, ali i kraj mračnog okruženja, igra se odvija u veselom, iskričavom Paruničinom svijetu punom fantazije i mašte, koji će jednako educirati i zabaviti. (L. Vindakijević)

Komentari