Učenici OŠ Domašinec posjetili SOS Dječje selo Lekenik

Učenici i učiteljice  2.a i 3.a razreda OŠ Domašinec posjetili su, u sklopu volonterske inicijative "Djeca djeci", djecu u SOS Dječjem selu Lekenik.

Objavljeno: 17.04.2014. 15:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

 

Svoje su vršnjake razveselili veselim programom, ali i velikim brojem poklona za koje su sami prikupili sredstva. Druženje se nastavilo uz sportske aktivnosti, a uz nogomet i graničare, naročito im se zanimljivim pokazao "metlomet".


..."SOS Dječja sela brinu za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionanoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajni dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo."...


Prvo hrvatsko dječje selo izgrađeo je u turopoljskom selu Lekenik koje se smjestilo uz rijeku Savu na istoku i podno Vukomeričkih gorica na zapadu. Ovo je mjesto izabrano zbog gostoljubivosti stanovništva i infrastrukture koja je billa potrebna za izgradnju 15 obiteljskih kuća i pratećih objekata.


Kamen temeljac položen je 10. rujna 1992., a izgradnju je financirala zaklada Hermann-Gmeiner Fonds Deutsch e.V. iz Münchena, sredstvima donatora i prijatelja. Dan SOS Dječjeg sela obilježava se 8. listopada jer je na taj dan 1993. godine bilo svečano otvorenje sela. Uz Lekenik, SOS Dječje selo je i u Ladimirevcima.

Komentari