Učenici Srednje škole Ludbreg osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju u robotici

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 07.12.2015. 11:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Srednja škola Ludbreg

U Osnovnoj školi Mate Lovraka u Zagrebu proteklog vikenda održano je natjecanje robotičara u 8 kategorija po pravilima Svjetske robotičke organizacije.

Riječ je o državnom natjecanju jer ukupni rezultati s dva natjecanja su osnova za prijavu ekipa na Svjetsko natjecanje koje se ove godine održava u njemačkom Leipzig od 30. lipnja do 4. srpnja.

Na natjecanje u Zagrebu, prijavilo se 55 ekipa, 112 učenika u pratnji 39 mentora. Natjecatelji su stigli iz Dubrovnika, Splita, Kaštel Gomilice, Supetra, Bola, Jelse, Otočca, Bedekovčine, Budišćine, Štrigove, Karlovca, Križa, Velike Gorice, Kutine, Popovače, Rajića, Varaždina, Ludbrega i naravno najviše prijavljenih ekipa iz Zagreba. Jedna ekipa stigla je iz susjedne Slovenije, Murske Subote te je natjecanje međunarodnog tipa.

Srednja škola Ludbreg na natjecanju je nastupila s tri ekipe. Ekipe su se zvale SŠ Ludbreg, Ludbreg i Ludbreg Team. Ekipa SŠ Ludbreg u kojoj su bila dvojica CNC operatera Srednje škole Ludbreg (Antonio Vlahović i Dean Copan) osvojila je prvo mjesto u kategoriji CoSpace. Ekipa Ludbreg (Vilim Stančin i Karlo Čić) osvojila je u CoSpaceu 5. mjesto, dok je ekipa Ludbreg Team (Tomica Namesnik i Nikola Vincek – Ilišević) u kategoriji Rescue Maze osvojila 4. mjesto.

- Kao mentor jako sam zadovoljan uspjehom mojih učenika, vidljivo je prema rezultatima škole da Ludbreg ima budućnost u robotici. Cilj izvannastavne aktivnosti robotike je promocija robotike u Ludbregu gradu, koji je otvoren mladim inovatorima, novim tehnologijama, ali i poticanje učenika, mentora i roditelja na važnost ranog usmjerenja djece i mladih ka odabiru i bavljenju tehničkim znanostima, kao zalog za budućnost zdravog i inovativnog društva, konkurentnog gospodarstva. Još jednom napominjem drugo kolo hrvatskih robotičara iz osnovnih i srednjih škola održat će se u veljači u Ludbregu.   – zaključio je Željko Posavec, mentor i profesor Srednje škole Ludbreg.

Komentari