Započela osma po redu kampanja „Odaberi svoju školu“

Objavljeno: 10.03.2015. 18:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/kampanja odaberi svoju skolu

Kako bi budućim srednjoškolcima pomogli u snalaženju u iznimno bogatoj i raznolikoj ponudi srednjoškolskih programa, Varaždinska županija je i ove godine po osmi puta zaredom pokrenula jedinstvenu kampanju „Odaberi svoju školu“ koja je započela u dvorani Osnovne škole u Ludbregu.

Tako je učenicima završnih razreda osnovnih škola iz Ludbrega, Velikog Bukovca, Svetog Đurđa i Martijanca, ali i njihovim roditeljima predstavljen program 14 srednjoškolskih ustanova s područja Varaždinske županije.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Grada Ludbrega, ujedno i saborskog zastupnika Dubravka Bilića, učenicima i njihovim roditeljima obratio se zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić koji je svim učenicima zaželio uspješan završetak osnovnoškolskog obrazovanja.

- Pred vama je svakako vrlo važan korak koji će utjecati na vašu budućnost. Odluka koju ćete uskoro morati donijeti nije laka jer ćete izborom zanimanja polako kreirati put budućih odluka u svom obrazovanju ili karijeri. Stoga smo mi još prije osam godina odlučili pokrenuti ovu jedinstvenu kampanju koja za cilj ima pomoći vam u odabiru srednje škole. Moram istaknuti kako sve naše srednje škole pružaju kvalitetno obrazovanje i siguran sam da će vam njihov program biti koristan i značajan za rad u gospodarskim djelatnostima ili u nastavku školovanja – rekao je zamjenik Kišić te dodao kako je u sklopu projekta izdana i prigodna brošura „Odaberi svoju školu“ kao svojevrstan vodič po svim školama Varaždinske županije koja sadrži sve informacije o postojećim srednjim školama, strukama i zanimanjima.

Uz zamjenika ľupana na predstavljanju su bili ravnatelji svih srednjih škola s područja županije te predstavnici partnera u projektu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin te Obrtničke komore Varaždin.

Treba napomenuti kako je cilj ove tradicionalne kampanje predstaviti sve programe i zanimanja u srednjim školama naše županije, a predstavljanje je organizirano na deset lokacija, u svim gradovima sa županijskog područja te u općinama Vidovec, Petrijanec, Kneginec i Visoko. Ove je godine, naime, budućim srednjoškolcima na raspolaganju oko 2.200 upisnih mjesta u 14 srednjih škola, što je dovoljno da svaki učenik, od njih 1883 koliko ih ove godine završava osmi razred upiše željeni program.

Početku kampanje prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek.

{gallery}kampanja odaberi svoju skolu{/gallery}

Komentari