demo day

FOTO: PRIMER program osigurao ulazak 3 najbolja tima na Voogle startup battle

Objavljeno: 22.02.2019. 11:45

Zadnja izmjena: 22.02.2019. 11:46

U srijedu, 20. veljače 2019. godine u prostorijama Tehnološkog parka održan je „Demo day“  kao završna komponenta predakceleratorskog programa PRIMER organiziranog od strane Tehnološkog park Varaždin u suradnji s InnoEnergy i Invento Capital Partners. Program je kroz 8 dana omogućio polaznicima upoznavanje alata i metoda za izradu poslovnih modela, kreiranje marketinške strategije i poslovnog roadmappinga.

Polaznike je kroz program vodilo 7 mentora iz područja marketinga, crowdfundinga, javnog nastupa i menadžmenta ljudskih resursa. Svi mentori pomno su odabrani iz realnog sektora, kako bi kao vrsni stručnjaci znanja i iskustva prenijeli kroz prizmu vlastitog dugogodišnjeg rada i usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Više informacija o samom programu i mentorima dostupno je ovdje: www.primer.tp-vz.hr.

Deset timova koji su prošli program predstavilo se na demo day-u u obliku trominutnih pitcheva i natjecalo se za poziv na sudjelovanje na Startup battle ovogodišnje Voogle konferencije (www.voogleconference.com). Program je uz natjecateljski dio sadržavao i „networking“ komponentu čiji je cilj bio upoznati i povezati mlade, potencijalne poduzetnike s postojećim i bivšim „stanarima“, poduzećima Tehnološkog parka Varaždin. U formi „speed mentoringa“ programu se priključilo dodatnih 8 mentora: Ivica Kruhek, Marker d.o.o., Martina Golčić iz Koprivničkog poduzetnika, Goran Kanižaj iz Mobilisisa, Ivan Plačko iz TICM-a, Zvonko Biškup iz Influenda, Krešimir Jelaković iz Jelaković i partneri i Vladimir Mrkela iz tvrtke Pixel industry d.o.o.

Program je završio proglašenjem najbolja tri tima: Stuey device - uređaj kojim se olakšava proces telefoniranja osobama s poteškoćama u komunikaciji uzrokovanih mucanjem, Wingo – pametni stol s integriranim sustavom grijanja i Worcon – B2B platforma namijenjena povezivanju dionika industrijskog sektora za olakšavanje procesa pronalaska najbolje ponude za proizvodnju. Pobjednike je odabrao stručni odbor koji se sastojao od predstavnika Tehnološkog parka Varaždin, InnoEnergy-a i Fakulteta organizacije i informatike.

Komentari