uskrsna turneja ansambla

Varaždinski folklorni ansambl uskoro kreće na svoju belgijsku turneju

Objavljeno: 11.04.2017. 18:16

Zadnja izmjena: 11.04.2017. 18:16

Foto: Hrvatski sabor kulture

Varaždinski folklorni ansambl ove će godine Uskrs provesti na šestodnevnoj turneji po Belgiji, gdje će sudjelovati na međunarodnom festivalu folklora Paasfeesten u gradu Leuvenu, a na put kreću ovog četvrtka.

Na istom festivalu Varaždinski folklorni ansambl je sudjelovao 2004. godine, a sam festival se tradicionalno održava u vrijeme Uskrsa i to od davne 1975. godine. Kvalitetu festivala prepoznala je i međunarodna organizacija CIOFF, podružnica UNESCO-a za folklornu umjetnost koja okuplja najbolje svjetske festivale folklora. Upravo na takvim festivalima VFA već godinama sudjeluje.

Na belgijskoj turneji varaždinski folkloraši će se predstavit s nekoliko koreografija plesova i pjesama Hrvatskog Zagorja i Međimurja te vokalno-instrumentalnim repertoarom pjesama iz raznih krajeva Hrvatske. Bogat program pripremili su plesni voditelj Tim Hrvaćanin i voditelj tamburaške sekcije Matija Auker, pod budnim okom umjetničkog voditelja Pjerina Hrvaćanina.

Uz nastupe na glavnoj festivalskoj pozornici u sklopu Rijschool, Varaždinski folklorni ansambl će izvesti i prigodan program na uskršnjoj misi te sudjelovati u povorkama na ulicama Leuvena na kojima će ambasadore Varaždina pratiti tisuće građana.

Komentari