Akcija za maturante

Testirali smo simulator prevrtanja automobila kod Stojarske u Varaždinu - evo što "vam radi"...

Objavljeno: 29.04.2016. 12:32

Zadnja izmjena: 29.04.2016. 12:46

U sklopu Dana dana maturanata u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin održana je preventivna aktivnost pod nazivom "Maturanti, doprinesimo desetljeću sigurnosti na cestama“. Pritom smo isprobali simulator prevrtanja automobila.

Tako smo i mi isprobali simulator prevrtanja automobila. Konkretno, na taj eksperiment odlučili smo iz čiste znatiželje.

Sjeli smo u automobil, privezali pojase i avantura je krenula. Automobilom smo se prvo "prevrnuli" na bok, potom skroz za 180 stupnjeva da bi potom došli u prvotni položaj.

Pritom se automobil tresao kao da je riječ o pravom prevrtanju.

Riječ je o vrlo zanimljivom iskustvu i tek tada shvatite ogromnu važnost vezanog pojasa. Da pojasa nije bilo, dobro bi se izudarali međusobno i po unutrašnjosti automobila.

No, sve u svemu uvjerili smo se da pojas spašava život.

Akcija za maturante

Inače, kcija je inače namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije, a akcija se provodi u okviru UN-ovog desetljeća sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020. te Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH. Osim Strojarske i prometne škole, suorganizatori akcije su Policijska uprava varaždinska i Hrvatski autoklub.

Radi poticanja maturanata s područja Varaždinske županije na ozbiljnost njihova ponašanja u prometu tijekom Dana maturanata, te kako bi se produbila njihova shvaćanja o upravljanju motornim vozilima, edukacija će obuhvatiti predavanja i demonstracije rada simulatora prevrtanja automobila i simulatora korištenja sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje.

Komentari