Lijepe vijesti

Foto - Čak tri nagrade Suncokret ruralnog turizma ove godine stigle u Varaždinu županiju

Objavljeno: 05.12.2023. 11:44

Zadnja izmjena: 05.12.2023. 11:44

S područja Varaždinske županije nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ ove su godine dobila čak tri prijavljena kandidata - Grešna pilnica iz Klenovnika, OPG Štefanko iz Ivanca i Vinarija Stručić iz Ludbrega.

Seoski turizam Grešna pilnica iz Klenovnika osvojio je brončanu povelju u kategoriji "Tradicijska (ruralna) domaćinstva", OPG Štefanko iz Ivanca, poznati po svojem Friščićevom mlinu, osvojili su brončani suncokret u kategoriji "Ruralno turistički projekti", a Vinariji Stručić iz Ludbrega pripalo je posebno priznanje u kategoriji "Vinski turizam", ističu iz Turističke zajednice Varaždinske županije.

Nagrade su dodjeljene ovoga tjedna u Osijeku, u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo", koja je te nagrade dodijelila po 11. put. Ukupno je dodijeljeno više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH te Srbije, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu "Eduard Kušen".

Komentari