Gornji Kneginec: Održan sastanak o sigurnosnom stanju na području općine

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 25.07.2013. 09:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Kneginec.hr

U Općini Gornji Kneginec održan je sastanak predstavnika općine i PU Varaždinske na temu sigurnosno stanje na području naše općine za proteklo polugodišnje razdoblje.

Delegaciju PU Varaždinske predvođenu načelnikom Postaje Prometne policije Varaždin Rade Sitarom i načelnikom policijske postaje Varaždin Krešo Bosakom, primio je zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec.

Čelnici policijske uprave Varaždinske informirali su predstavnike općine o općem sigurnosnom stanju na području općine Gornji Kneginec te predložili mjere prevencije, kako bi se dodatno zaštitili ljudi, materijalna imovina te smanjio broj prometnih i kaznenih djela.

Za proteklo polugodišnje razdoblje na području Općine Gornji Kneginec evidentirano je povećanje prometnih nesreća za 63%. Od toga je za 33% manje lakše ozlijeđenih osoba dok je jedna poginula osoba više u odnosu na razdoblje prošle godine.

Evidentirani prekršaji protiv javnog reda i mira ostali su isti u odnosu na prošlogodišnje razdoblje.

U ukupnoj strukturi kriminaliteta zabilježen je porast za 43 %, dok je razriješenost kaznenih djela poboljšana na 22%, a materijalna šteta uslijed izvršenja kaznenih djela manja za 72% u odnosu na prošlogodišnje razdoblje.

Komentari