Grad Varaždin kupuje novi auto za 312 tisuća kuna

Objavljeno: 22.08.2013. 12:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Grad Varaždin je danas (četvrtak, 22. kolovoza ) poslao na objavu poziv na nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave jednog osobnog vozila srednje klase putem operativnog lizinga s ostatkom vrijednosti, priopćili su iz Grada Varaždina...

Inače, o nabavi novog automobila za potrebe varaždinskog gradonačelnika i ostalih namještenika priča se već dulje vrijeme. Navodno je Habuševo oko ''zapelo'' za automobil marke Škoda. No, prema priopćenju iz Grada tek nakon otvaranja ponuda 12. rujna, bit će poznata marka i tip vozila.

Ističu kako će vozilo srednje klase biti namijenjeno za obavljanje službenih, radnih i protokolarnih poslova gradonačelnika i drugih predstavnika Grada Varaždina u Hrvatskoj i u Europskoj zajednici.

- Vozilo će biti u upotrebi 60 mjeseci. Procijenjena vrijednost javne nabave iznosi 312.000,00 kuna bez PDV-a. U Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske moći će se ( sutra, po objavljivanju ) preuzeti dokumentacija za nadmetanja iz koje je vidljivo koje tehničke parametre mora zadovoljavati traženo vozilo - stoji u priopćenju Grada Varaždina.

- Gradonačelnik Goran Habuš do sada je koristio stariji službeni automobil Peugot 207, jer je prijašnje službeno vozilo Audi 6 vraćeno u siječnju ove godine. Procijenjeno je da su troškovi održavanja tog starog vozila, te njegovo tehničko stanje kao i otkupna cijena nepovoljniji u odnosu na nabavu novog vozila srednje klase s kojim će gradonačelnik i drugi predstavnici Grada Varaždina moći normalno obavljati svoje redovne poslove. U proračunu Grada Varaždina planirana su sredstva za nabavu spomenutog vozila. Nakon isporuke, vozilo će biti predstavljeno zainteresiranim novinarima, odnosno javnosti - navode u Gradu Varaždinu.

 

 

Komentari