iz varaždina za afriku

Na štandu ''Malog doma'' prodaju se ručno izrađene narukvice samohranih majki iz Afrike

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.08.2017. 16:40

Zadnja izmjena: 22.08.2017. 17:31

Foto: Viktor Hranić

Puno lijepih suvenira možete kupiti ako samo malo pogledate po štandovima na Špancirfestu. Ipak, jedan je štand poseban jer suveniri, odnosno - narukvice koje možete tamo kupiti dolaze direktno iz Afrike.

Na štandu sirotišta za napuštenu i bolesnu djecu s teškoćama u razvoju ''Mali dom'' sreli smo profesoricu u Drugoj gimnaziji, Ivanu Žnidarić Kajić koja zajedno sa svojim učenicima tamo volontira. Inače, o djeci koja se nalaze u tom sirotištu u Keniji brine hrvatski misionar - fra Miro Babić. U Varaždinu postoji udruga ''Prijatelj malog doma'' čija je predsjednica prof. Ivana Sekol i ona je već nekoliko puta bila u Africi i volontirala u tom sirotištu.

Što se tiče narukvica koje se prodaju na štandu, one su doista posebne jer ih izrađuju samohrane majke iz Afrike koje na taj način pomažu djeci u tom sirotištu.

- Narukvice su od kože, ukrašene su perlicama, u plemenbskim bojama i dio su tradicije afričkih plemena koje naseljavaju područje Malog doma.- rekla nam je prof. Žnidarić Kajić. Inače, ako ste zainteresirani čuti iz prve ruke kako izgleda briga o djeci u sirotištu, fra Miro Babić će u petak posjetiti štand Malog doma. 

 

 

 

 

Komentari